Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лекови, накит, парфеми и детрџент у наводно празном комбију

rssBookmark and Share

Градина 27.07.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су 23. јула 2020. године на прелазу Градина спречили покушај кријумчарења лекова, накита и парфема, чија је вредност процењена на преко пола милиона динара.

Лекови, накит, парфеми и детрџент у наводно празном комбију

Прекршај је откривен када је из правца Бугарске за контролу пристигао путнички комби ивеко српских регистарских ознака, којим су из Турске путовала двојица српских држављана албанске националности.

Приликом уобичајене комуникације са цариницима 50-годишњи возач је рекао, да  поред личних ствари имају само „нешто мало“ прашка за прање, воде за пиће и хране.

Цариник је, међутим, посумњао у истинитост те тврдње, тако да је ипак уследила детаљна контрола.

Тада је утврђено да је то „мало“, уствари 200 килограма детерџента за прање рубља, који је путник најпре желео да врати назад у Бугарску, а потом се предомислио и уз изјаву о одрицању у корист државе, целу количину предао цариницима на Градини.

Даљом контролом је на поду поред сувозачког седишта пронађено скоро пола килограма сребрног накита, добро улепљеног селотејпом. Када је пакет отворен у њему је откривено 35 сребрних „пандора“ наруквица.

Потом су у пртљажнику пронађене торбе пуне лекова који се користе у лечењу хепатитиса Б, дијабетеса, као и серолошки тестови за хеликобактерију и тестови за откривање уринарних инфекција.

У торбама су се нашле и бројне боце са разним реагенсима, контрастом за магнетну резонанцу и течношћу за одржавање различитих лабораторијских апарата.

На крају су цариници у једној од торби пронашли чак и један управљачки панел интерфејса, па и осам парфема.

Сва откривена роба задржана је до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом.


#   Градина   царина   кријумчарење   лекови   накит   Гранични прелаз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима