Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lekovi, nakit, parfemi i detrdžent u navodno praznom kombiju

rssBookmark and Share

Gradina 27.07.2020. Južna Srbija Info

Carinici su 23. jula 2020. godine na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja lekova, nakita i parfema, čija je vrednost procenjena na preko pola miliona dinara.

Lekovi, nakit, parfemi i detrdžent u navodno praznom kombiju

Prekršaj je otkriven kada je iz pravca Bugarske za kontrolu pristigao putnički kombi iveko srpskih registarskih oznaka, kojim su iz Turske putovala dvojica srpskih državljana albanske nacionalnosti.

Prilikom uobičajene komunikacije sa carinicima 50-godišnji vozač je rekao, da  pored ličnih stvari imaju samo „nešto malo“ praška za pranje, vode za piće i hrane.

Carinik je, međutim, posumnjao u istinitost te tvrdnje, tako da je ipak usledila detaljna kontrola.

Tada je utvrđeno da je to „malo“, ustvari 200 kilograma deterdženta za pranje rublja, koji je putnik najpre želeo da vrati nazad u Bugarsku, a potom se predomislio i uz izjavu o odricanju u korist države, celu količinu predao carinicima na Gradini.

Daljom kontrolom je na podu pored suvozačkog sedišta pronađeno skoro pola kilograma srebrnog nakita, dobro ulepljenog selotejpom. Kada je paket otvoren u njemu je otkriveno 35 srebrnih „pandora“ narukvica.

Potom su u prtljažniku pronađene torbe pune lekova koji se koriste u lečenju hepatitisa B, dijabetesa, kao i serološki testovi za helikobakteriju i testovi za otkrivanje urinarnih infekcija.

U torbama su se našle i brojne boce sa raznim reagensima, kontrastom za magnetnu rezonancu i tečnošću za održavanje različitih laboratorijskih aparata.

Na kraju su carinici u jednoj od torbi pronašli čak i jedan upravljački panel interfejsa, pa i osam parfema.

Sva otkrivena roba zadržana je do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.


#   Gradina   carina   krijumčarenje   lekovi   nakit   Granični prelaz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima