Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U autobusu na Gradini otkrivena cela apoteka

rssBookmark and Share

Gradina 12.02.2021. Južna Srbija Info

Carinici su 10. februara 2021. godine na prelazu Gradina u saradnji sa policijom osujetili pokušaj krijumčarenja više od 13.500 pojedinačnih doza različitih lekova i suplemenata, čija je vrednost procenjena na skoro 13.000 evra.

U autobusu na Gradini otkrivena cela apoteka

Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu na izlazu iz zemlje prijavio autobus turskog prevoznika, koji je sa samo četiri putnika i dvojicom vozača saobraćao na relaciji Nemačka-Turska.

Upitani da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli, putnici i vozači rekli su da sa sobom nose isključivo lični prtljag.

Prilikom detaljnog pregleda autobusa koji je ipak usledio, najpre je u boksu za prtljag putnika pronađen ogroman kofer pun različitih lekova.

Potom su u istom prostoru pronađene još tri torbe takođe krcate kutijama tableta, injekcija, medicinskih krema i suplemenata.

Na kraju su i u ručnom frižideru pronađene termo kese sa skupim medikamentima proizvedenim u Nemačkoj.

Daljom kontrolom pronađene su i originalne fakture nemačke apoteke za čitavu paletu lekova i injekcija za lečenje dijabetesa, kardio-vaskularnih oboljenja, reumatskog artritisa, pa do različitih kapi, masti i krema, kao i vitamina i suplemenata za jačanje imuniteta.

Protiv vozača autobusa, 60-godišnjeg turskog državljanina, pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja zaplenjeni lekovi biti zadržani.


#   autobus   Gradina   carina   krijumčarenje   lekovi   Granični prelaz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima