Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац: Возио са 2,03 промила алкохола, одбио да се тестира - полиција му одузела ауто

rssBookmark and Share

Лесковац 25.02.2024. Јужна Србија Инфо

У петак, 23. фебруара, полиција у Лесковцу привремено је одузела возило "волксбаген пасат" од 61-годишњег возача након што је извршио тежак саобраћајни прекршај и одбио да се алкотестира.

Лесковац: Возио са 2,03 промила алкохола, одбио да се тестира - полиција му одузела ауто

Овај возач, чији су иницијали наведени као Н.Н., већ је правноснажно осуђен због одбијања алкотестирања и прекршаја насилничке вожње у претходне две године. Према извештају полиције, возач је био под дејством алкохола са 2,03 промила у организму.

Након заустављања, возач је задржан у службеним просторијама, а дежурни судија Прекршајног суда у Лесковцу обавештен је о догађају и наложио је даље поступање. Возач ће бити процесуиран у скраћеном поступку након спроведеног задржавања.

Привремено одузимање возила траје до окончања поступка пред надлежним судом, што представља примену нове заштитне мере из Закона о безбедности саобраћаја на путевима. Ова мера се примењује када је учинилац тежег прекршаја већ правноснажно осуђиван за сличне прекршаје у претходне две године.

Полиција наглашава да се под тежи саобраћајни прекршај подразумева насилничка вожња, тешка алкохолисаност, одбијање алкотестирања или утврђивања присуства психоактивних супстанци, вожња без возачке дозволе, као и прекорачење брзине у насељу за више од 70 километара на час или ван насеља за више од 80 километара на час од дозвољене.


#   Лесковац   ПУ Лесковац   алко-тест   саобраћајни прекршај
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима