Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Марић: Гашење пожара отежано због неприступачног терена и ветра који мења правац

rssBookmark and Share

Стара планина 29.10.2019. Јужна Србија Инфо

Помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић изјавио је данас да је због неприступачног терена и ветра који мења правац гашење пожара на Старој планини отежано због чега је руском Министарству за ванредне ситуације упућена молба за ангажовање авиона „Иљушин 76“.

Марић: Гашење пожара отежано због неприступачног терена и ветра који мења правац

„Очекујем да у наредних пар дана летилица буде овде и то би значајно растеретило рад људи на терену с обзиром на то да је реч о авиону који носи 42 тоне воде и може да дејствује на најнеприступачнијим деловима Старе планине“, рекао је Марић.

Он је указао да је ситуација на Старој планини данас нешто повољнија имајући у виду да ветар дува у правцу Бугарске и да ће се након што хеликоптер Министарства унутрашњих послова обави извиђање, одлучити да ли је могуће пожар гасити из ваздуха.

„На гашењу пожара ангажовано је више од 200 људи. Очекују се налети хеликоптера Министарства унутрашњих послова ради извиђања, а пошто су услови данас повољнији очекујем да ће се и на Старој планини пожар гасити из ваздуха“, навео је Марић и додао да сви ангажовани дају све од себе да се пожар стави под контролу.

Говорећи о ситуацији у Пчињском округу, Марић је навео да су на тој територији активна четири пожара, да нису угрожена насељена места и да нема опасности по животе људи.

„На гашењу пожара у Пчињском округу ангажована су три хеликоптера Министарства унутрашњих послова“, рекао је Марић и додао да је ситуација данас знатно боља.


#   Стара планина   пожар   МУП РС   жандармерија   ватрогасци   Предраг Марић   ветар   сектор за ванредне ситуације   спасилачко ватрогасне службе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима