Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Међарчевом брату кућни притвор и наногица

rssBookmark and Share

27.09.2014. Блиц

Власнику и директору предузећа „Водоградња“ Зоран Љубић из Пуковца - брату председника општине Дољевац Горана Љубића Међарца, који се предао полицији 18.септембра, одређен је кућни притвор уз електронске мере надзора.

Међарчевом брату кућни притвор и наногица

Зоран Љубић се сумњичи да је са још 11 особа учествовао у махинацијама којима су буџети Србије и Дољевца оштећени за 40 милиона динара због чега је за њим била расписана и потерница.


-Решењем судије за претходни поступак Зорану Љубићу је укинут притвор, у који је спроведен одмах после предаје, и одређена је мера забране напуштања стана који се налази у његовој у приватној кући у селу Пуковац, без одобрења суда.



Донета је и мера електронског надзора уређајем за лоцирање, како би се контролисала ова забрана, каже портпарол суда Тамара Цветановић Савић. Она каже да је Зоран љубић упозорен да може бити враћен у притвор ако прекрши ову забрану.

Како је наш лист писао, Зоран Љубић био је у бекству од 9.априла а потерница за њим расписана је 27.маја ове године. Зоранов брат Горан, такође је једно време био недоступан органима гоњења али се предао тужилаштву 22.априла, након чега је убрзо и пуштен да се брани са слободе.


Међарац се сумњичи да је без одобрења Министарства пољопривреде „Водоградњи“ дозволио да бесплатно експлоатише земљиште у Малошишту које је испоручивано Градској депонији у Нишу, чиме је наводно оштетио општину за 22,3 милиона динара а Зоран Љубић и да је, поред осталог, оштетио републички буџет за 2,56 милиона динара јер од 2008. до 2012.године „Водоградња“ није уплатила водопривредну таксу за извађени шљунак из Јужне Мораве.



Зоран се сумњичи и да није платио 16,5 милиона динара пореза на капиталну добит. Он се терети да је након куповине земљишта за 400.000 динара које је продао за милион евра, покушао да избегне порез тако што је приказао да нема решено стамбено питање па је купио кућу за мање од 50.000 евра а навео да је платио 1,2 милиона евра.


#   Горан Љубић   Зоран Љубић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима