Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Месом цркотина тровао од Лесковца до Београда

Bookmark and Share

Лесковац 10.03.2014. Блиц

Угоститељска радња „Н&Н Циле“, чији је власник Небојша Ј. у четвртак ухапшен у Великој Плани због промета меса угинулих животиња, коначно је затворена.

Месом цркотина тровао од Лесковца до Београда

Радња је радила скоро цео дан након што је ухапшен власник. Остаје нејасно ко ју је затворио, с обзиром на то да на руком исписаном папиру на вратима само стоји да је то учињено „због настале ситуације“. Ни печата ни потписа, тако да то очигледно није последица рада ниједне од бројних инспекција чија је то иначе надлежност.

- Осумњиченом је одређен притвор од 30 дана да не би утицао на сведоке који могу да допринесу прикупљању доказа у преткривичном поступку - објашњава Славица Ивковић, тужилац из Велике Плане, зашто је првобитно полицијско задржавање продужено.

А таквих, на које би могао да утиче, има поприлично јер је бизнис са месом цркнутих животиња био добро разрађен.

Полиција је дошла до више имена коме је, кад и колико плаћено за „месо“. Има их из села око Велике Плане и Смедеревске Паланке, Азање, Марковца, Влашког Дола, Милошева...

Кривична пријава је предата против четворице таквих, а очигледно је, судећи по пронађеној количини меса угинулих животиња, да их је било кудикамо више.

У свесци је Небојша бележио и имена, количине и цене роштиљског меса, кобасица, чак и шпиц ребара, које је испоручивао од Београда, преко Панчева, Јагодине, све до Лесковца.

- Уцењивао је сељаке код плаћања, једна цена је била ако су га звали на сам дан угинућа стоке, а много нижа ако је цркотина од неколико дана - кажу у инспектори који учествују у истрази, додајући како је „робу“ обично узимао на почек, плаћајући тек кад прода месо које је хемијски „освежавао“ и дорађивао у импровизованој илегалној кланици.

Изгледа да је било и оних којима на крају није ни платио, па је тако клупко и почело да се одмотава, када га је неки незадовољни „пословни партнер“ пријавио.


#   Лесковац   хапшење   месо   тровање   кривична пријава   судије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима