Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мештани секиром јурили лопова

rssBookmark and Share

14.10.2013. Autor: Telegraf

Мештани прокупачког села Велика Плана секирама су јурили лопова који је упао у кућу Рада Јовановића и пљачкао га. По причи мештана, вешт млађи мушкарац успео је да побегне кроз њиве.

Хајка на лопова је кулминирала након више крађа које су се у недељу дана десиле у овом планинском, али густо насељеном селу.

Последњи на удару био је Раде Јовановић, који је око 8.10 сати изашао до штале и првог комшије. Кад се после пола сата вратио кући, затекао је лопова у свом дому!

- Као и сваког јутра изнео сам пепео испред куће да га избацим, али сам га спустио на степеништу и отишао да нахраним живину. Свратио сам до првог комшије, мог рођака Мила Јовановића, чија је кућа тик уз моју. Ту сам се задржао десетак минута, а онда чуо сам буку изнутра. Погледао сам кроз прозор и видео младог човека како ми претура по орману. Кад ме је приметио, кренуо је да ме удари, а ја сам гурнуо ролетне прозора и почео да вичем: “Лопов, лопов!” – прича овај осамдесетогодишњи старац, који додаје да је кућа била закључана и да је лопов ушао баш кроз прозор с којег га је приметио.

Јовановић каже да је лопов, који је имао рукавице на рукама и качкет на глави, истрчао на предњу страну куће, скочио с терасе и изашао на улицу, где су се већ окупиле комшије које су чуле запомагање.

Кренули су да га јуре, а Миле, који је у то време секао талу, замахнуо је секиром, прича Раде, који и даље не може да дође себи од страха. Лопов је почео да псује мештане који су га јурили и отрчао је низ њиве.

- Уопште није било пријатно кад смо га угледали. Био сам страшно узнемирен и изнервиран, јер нисам могао да схватим да је неко толико дрзак да усред недеље, кад су сви у својим кућама, покушава да их покраде. Потрчао сам за њим, али је као много млађи брзо замакао у шумарак – додаје Јовановић, који је као и остала двојица мештана код шумарка одустао од даље потраге.

На Радетову срећу, лопов је успео да узме свега 8.000 динара.

Раде, који једва да може да стоји на ногама због болести, кроз неверицу прича да лопов као да је знао која је соба његова. Тај новац је одвајао за споменик супруге која је недавно преминула. Каже да би све било испретурано и уништено да се дуже задржао. Читаву ноћ није спавао узнемирен оним што се десило.

Ово је четврта пљачка у крају за последњих недељу дана. У једној кући у суседном Ресинцу човеку који је продао њиву лопов је украо 7.600 евра, три акумулатора за тракторе и моторну тестеру.

У Великој Плани пре Јовановића мета лопова била је кућа Томовића у којој је украдено 1.300 евра, а у кући до Томовића пиштољ. Мештани не знају да ли је у питању исти крадљивац, али су изреволтирани и, како кажу, узеће правду у своје руке.

У прокупачкој полицији кажу да трагају за онима који су починили крађе и да за сада поуздано не знају јесу ли у питању исти извршиоци.


#   мештани
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима