Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Млада Нишлијка умрла од грипа, Хитна помоћ послала само возача

rssBookmark and Share

30.01.2017. Ало, Јужна Србија Инфо

Јелена Динић (30) из Ниша преминула је од последица грипа у петак на Инфективној клиници у Нишу, пише Ало.

Јелена Динић, Фото: Приватна архива
Јелена Динић, Фото: Приватна архива

- Моја Јелена се у уторак разболела од грипа и добила температуру од 40 степени. Нисмо је водили код лекара, али сам одмах звала Хитну помоћ да дође и пружи јој помоћ. Нису хтели да дођу, али су ме саветовали како да ћерки спустим температуру. Међутим, она је сваког дана имала високу температуру. У петак ујутру јој је било много лоше. Тек кад сам почела да плачем, дошли су из Хитне помоћи и пребацили Јелену на Инфективну клинику. Међутим, она је готово престала да дише и чим смо стигли тамо, лекари су почели да је реанимирају. Иако су је пола сата оживљавали, није јој било спаса и моје дете је умрло - кроз сузе прича мајка Снежана Динић.

Она замера Хитној помоћи што су по Јелену послали само возача и сматра да би лекар можда помогао њеној ћерки пре него што је стигла на клинику.

- Јелена је била готово укочена, слабо је дисала. Повремено је чак вриштала од тако високе температуре. Да су је још у стану реанимирали, можда би сада била жива - тужно каже мајка.

Мајка објашњава да је Јелена била у депресији јер јој је 4. јануара умро отац Мирољуб.

- Много је била везана за оца и веома ју је потресла очева смрт. Отада се повукла у себе и запала у депресију. Мој муж је боловао од срца више од 10 година и имао је пет инфаркта. Његова смрт за нас није била неочекивана. Али зар да млада, права, здрава девојка умре од грипа? Заиста смо син и ја у шоку - каже Снежана.

На Клиници за инфективне болести у Нишу је ове зиме због компликација изазваних вирусом грипа дневно било хоспитализовано од пет до 10 пацијената.


#   Хитна помоћ   смрт   грип   Клиника за инфективне болести   инфективне болести   Јелена Динић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима