Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Градини спречени бројни покушаји "мрављег шверца" - цигарете, пиће, парфеми...

rssBookmark and Share

Градина 03.11.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су на прелазу Градина током протеклог викенда имали пуне руке посла, па је тако на нашем највећем прелазу ка Бугарској, у сарадњи са полицијом, спречено кријумчарење ракије, цигарета, радних прслука, парфема, гардеробе и опреме за мобилне телефоне.

На Градини спречени бројни покушаји "мрављег шверца" - цигарете, пиће, парфеми...

Први случај откривен је 30. октобра 2020. године, када је за улазну контролу пристигао путнички комби бугарских регистарских ознака, којим је шесторо држављана ове земље путовало ка Немачкој.

Да нису рекли истину тврдећи да носе само лични пртљаг било је јасно када је на самом почетку детаљног прегледа испод седишта комбија пронађено 12 флаша ракије „Пешерска“ и „Јамболска гроздова“.

Потом је и у торбама путника, међу гардеробом, пронађено укупно 120 паклица цигарета „малборо“ и „ротманс“.

На крају је у пртљажном делу откривено неколико великих кеса са око 50 зимских радних прслука са штампаним ознакама „мерцедес“ и „Bulgar servis“.

За већи део кријумчарене робе се као власник пријавио 30-годишњи сувозач у комбију, против којег је покренут прекршајни поступак пред надлежним судом.

Наредног дана је за детаљан преглед, такође на улазу у земљу, издвојен аутобус турских регистарских ознака, који саобраћа на релацији Истанбул-Нови Пазар.

59-годишњи вођа пута, држављанин Србије, претходно је у име присутних путника рекао да нико нема ништа за пријављивање.

И заиста, путници нису имали ништа сем личног пртљага, али је зато у простору испод степеништа аутобуса пронађен специјално преграђени „бункер“ препун парфема, дуксерица и женских блуза.

Испоставило се да је баш вођа пута тамо „спаковао“ преко 200 парфема „Armani Code“, „Tom Ford“ и „Creed“, као и преко 50 дуксерица и блуза „The Nort Face“, „polo“, „Tom Jeans“, „Tom Filhiinger“ и „Stone Island“, због чега ће пред судом одговарати у кривичном поступку.

Нешто раније тог истог дана је у покушају кријумчарења опреме и делова за мобилне телефоне осујећен и 54-годишњи возач аутобуса, који је саобраћао на релацији Истанбул-Нови Пазар.


#   цигарете   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   парфем   гардероба   алкохолна пића
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима