Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Градини за 24 часа откривено и задржано више од 110.000 евра

rssBookmark and Share

Градина 16.06.2018. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом 10. и 11. јуна 2018. године, на излазу граничног прелаза Градина, током свега 24 часа открили преко 110.000 непријављених евра, што је побудило интересовање медија.

На Градини за 24 часа откривено и задржано више од 110.000 евра

Радио-телевизија Цариброд из Димитровграда била је најближа лицу места и прва је затражила изјаву представника царинарнице, чему је Управа царина изашла у сусрет.

Петар Костов, координатор послова у тој царинарници, је у изјави датој 11. јуна гледаоцима ТВ Цариброд објаснио како је дошло до откривања ових готово узастопних девизних прекршаја.

Како је рекао, у току тог поподнева цариници су, у сарадњи са граничном полицијом, код два ирачка држављана који су путовали ка Ираку у аутомобилу финских регистарских ознака открили већу количину непријављених девиза. Од једног путника привремено је одузето 49.350 непријављених евра, а од другог 22.800 евра.

Претходне ноћи, код једног холандског држављанина пронађено је 37.000 непријављених евра који су такође привремено задржани, а против путника је покренут прекршајни поступак.

Костов је нагласио да је Управа царина поставила обавештења на неколико језика да су путници који долазе у земљу дужни да пријаве сав новац, како би могли несметано да га изнесу.

Он је указао и на чињеницу да се често дешава да путници упркос томе и даље не пријављују новац или покушавају да га илегално изнесу из Србије.

Коментара: 0


#   Градина   царина   кријумчарење   Управа царина   гранична полиција   девизе
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима