Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Градини заплењено више од 70.000 евра и форинти

rssBookmark and Share

Градина 16.09.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су 13. и 14. септембра 2017. године на граничном прелазу Градина, на излазу из земље, запленили преко 70.000 непријављених евра.

На Градини заплењено више од 70.000 евра и форинти

Прекршај је откривен када су се за редовну контролу пријавила двојица турских држављана која су аутомобилом марке „BMW“, мађарских регистарских ознака, путовала на релацији Мађарска-Турска.

На питање царинског службеника да ли имају да пријаве нешто за контролу возач је одговорио да немају ништа осим личних ствари и дозвољеног износа новца.

Међутим, личним претресом путника у возачевом џепу панталона пронађене су мађарске форинте у противвредности од 3.300 евра, а код сувозача три пута више-10.000 евра. Даљим прегледом, у аутомобилу, унутар касете испред сувозачког седишта пронађен је свежањ девиза, док се у простору за резервни точак налазила мушка торбица напуњена страним новчаницама, што је укупно износило 65.700 евра.
 
Још један прекршај забележен је јуче када је, око поднева, на прелаз пристигао „Mercedes“, немачких регистарских ознака којим је из Немачке у Турску, и овога пута путовао турски држављанин. У џепу од панталона које је путник имао на себи цариници су пронашли 22.500 евра.

У оба случаја путницима је враћен дозвољени износ од по 10.000 евра док је остатак од 71.500 евра  привремено задржан до пресуде која ће, будући да је реч о страним држављанима, бити донета по хитном поступку.


#   Градина   царина   кријумчарење   девизе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима