Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Ускрс опљачкао Саборну цркву, јурили га свештеници

rssBookmark and Share

07.05.2013. Autor: Branko Janačković

Предраг С. (50) ухапшен је због сумње да је у ноћи између 5.и 6.маја, украо 3.340 динара са иконе у Саборном храму у Нишу а потом потегао нож на радника обезбеђења Б.Ц. који је покушао да га у томе спречи.

На Ускрс опљачкао Саборну цркву,  јурили га свештеници

Занимљиво је да је Предраг С. у марту већ био хапшен због сумње да је од 12. до 14 фебруара обио три цркве у Нишу а у једној од њих је и снимљен сигурносним камерама како се побожно крсти и моли Богу пре него је почео да обија касу.

Чувар Б.Ц. је у ноћи између првог и другог дана Ускрса обилазећи круг Саборне цркве у Пријездињ улици у центру Ниша, око 5.20 часова приметио да су просторије обијене, јер је приликом претходног обиласка затворио сва врата и погасио светла.

Унутар храма, пред целивајућом иконом Исуса Христа приметио је мушкарца, који је био окренут леђима, па га је упитао шта ради ту, али се овај окренуо и с ножем у руци кренуо ка њему.

Радник обезбеђења се повукао у страну, пустивши провалника да се удаљи, али је одмах обавстио полицију. Патрола МУП-а дала се у потеру пустим улицама и за кратко време је успела је да лоцира и ухвати разбојника у близини Душановог базара у Улици Цара Душана. Код њега је нађен нож и 500 динара које је украо из цркве.

Разбојник се надао добром плену јер је на дан Ускрса 5.маја Саборни храм посетило више хиљада Нишлија, али су свештеници на време склонили новац од прилога верника, поучени ранијим крађама.

Предраг С. је средином фебруара, како се сумња у Саборном храму украо компјутер, следеће вечери из храма Светог Луке однео је 40.000 динара од прилога верника, да би се након тога устремио на Пантелејску цркву, у којој није успео да обије металне касе са новцем јер су имале кодиране кључеве.

Незнајући да Пантелејска црква има камере, крстио се пре обијања касе, што је помогло приликом његове касније идентификације. Он је ухапшен средином марта касније након што је у Нишу украо „југо“ с којим се слупао у околини Лесковца.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима