Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Начелник полиције изазвао поплаву

rssBookmark and Share

Житорађа 10.03.2015. Курир, Јужна Србија Инфо

Шеф ПУ Прокупље преградио реку, ради приватне користи и направио хаос, тврде мештани Пејковца, код Житорађе.

Фото Курир
Фото Курир

Синиша Благојевић

Ово за Курир тврди Станислав Младеновић, бивши председник МЗ села Пејковац, и додаје да је упозоравао Благојевића и још неколико комшија да морају да изместе објекте из корита реке

Синиша Благојевић, начелник ПУ Прокупље, узурпирао је речно корито Југбогдановачке реке, која се излила и поплавила 42 домаћинства у селу Пејковац код Житорађе, а затим је тужио општину Житорађа и наплатио одштету!

- Река се први пут излила 2005. године и тад смо формирали комисију, која је изводила геометре на терен. Тад је утврђено да је Благојевић, који је у то време био командир полицијске станице у Житорађи, заузео 15 метара речног корита - каже Младеновић.

Према речима нашег саговорника, кад се река излила две године касније, Благојевић је фалсификовао папире и приказао штету много већом него што је била.

- Општина Житорађа тражила је да Благојевић и други мештани чији су објекти били у кориту морају да плате 380.000 динара општини због своје безобзирности - каже Младеновић.

Станиша Ђокић, бивши председник општине Житорађа, каже да је до изливања реке дошло због узурпирања корита.

- Није фер да Благојевић добије 32.000 евра, а други мештани 24.000 динара. Он је захваљујући спрези са судијама успео да добије спор - каже Ђокић.

Благојевић негира оптужбе

Нисам крив за изливање реке

Синиша Благојевић за Курир каже да су гласине о њему неистините и да су проистекле из чисте зависти:

Ту кућу нисам ја зидао, него мој деда пре 50 година. Нисам добио никакав налог да срушим те објекте. Након поплава поднео сам тужбу, као и сви други из околних домаћинстава, и на основу тога добио 15.000 евра. Узрок поплава није била моја кућа, већ то што речно корито није чишћено. Откад су очистили реку, поплава није било.


#   Житорађа     председник општине   река   изливање   злоупотреба   ПУ Прокупље   Синиша Благојевић   Пејковац   Станислав Младеновић  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима