Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нађена лобања нестале старице?

rssBookmark and Share

19.10.2013. Autor: M.M Izvor: Kurir

Лобања за коју се претпоставља да припада Станици Петковић (80) из села Островица, која је нестала 25. септембра прошле године, нађена је у шуми у атару овог села, а претпоставља се да су је до места где је нађена донеле дивље животиње.

Нађена лобања нестале старице?

Брат уверен да је она

Ранђел Николић, брат нестале Станице, убеђен је да је реч о његовој сестри иако ДНК анализа још није окончана.

- Главу је нашао мој комшија у шуми, на мање од километар од моје куће. Кад сам видео лобању, иако на њој није било ни коже ни костију, препознао сам њено лице! Срце ми је проговорило, нисмо се раздвајали од детињства до њеног нестанка, одмах сам знао да је то она.

Позвали смо полицију, они су претражили то подручје, али нису нашли друге делове тела, па сам сигуран да су лобању донеле животиње ко зна одакле. Овде има пуно лисица, рисова и шакала, вероватно су раскомадали и развукли леш - прича Ранђел.
Он додаје да је Станица последњи пут виђена 25. септембра прошле године, кад је одлутала из братовљеве куће.

- Пре 40 година смо овде дошли из Косовске Витине. Станица се никада није удавала, везала се за мене, све четворо моје деце је она очувала. Увек је туговала за Косовом, а последњих година живота, кад је постала сенилна, стално ме питала где је Витина и говорила да ће тамо отићи. Двапут је одлазила, али смо успели да је нађемо, али последњи пут јој се изгубио сваки траг - објашњава Ранђел.

Пао му терет са душе

Он истиче и да му је сада пао велики терет са срца.
- Молио сам се Богу да нађемо њено тело... Сад чекам да се заврши ДНК анализа и да сестру сахраним какав је ред, па да ми падне терет с душе - казао је Николић.

Ништа није сумњиво

У полицији сазнајемо да нема индиција даје Станица жртва злочина.
- Мада осим лобање нисмо нашли остале делове тела, што би омогућило комплетну обдукцију, немамо разлога за сумњу да се догодио злочин. Највероватније је у питању Станица Петковић, јер није пријављен нестанак неке друге особе с тог подручја - каже наш извор из полиције.

Коментара: 0


#
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима