Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Најезда психопата: По Србији кољу лабудове и вешају псе

rssBookmark and Share

20.08.2013. Izvor: 24Sata

У Србији су у последњих неколико дана забележени монструозни случајеви тровања паса, убијања лабудова и заштићених врста птица. У Нишу непознате особе у петак увече отровале су пса који је угинуо у тешким мукама.

Најезда психопата: По Србији кољу лабудове и вешају псе

Психотерапеут Зоран Миливојевић за објашњава да људи који на бруталне начине муче и убијају животиње представљају потенцијалне психопате.

- Ако особа у младости ужива у томе да мучи и убија животиње, велике су шансе да касније у животу врло лако може да повреди и људе.

Они најчешће животиње виде као предмете, не као жива бића. Злостављачи животиња немају никакав осећај емпатије.
Веома је лоше и то ако они приликом мучења животиња уживају, гледајући како се она мучи и умире у мукама, они на тај начин уживају у туђем болу - каже Миливојевић.

Миливојевић напомиње да често људи који злостављају животиње то раде у групама, јер тако једна особа бодри другу, убеђује је и наговара како и шта да уради.

- Често се дешава да су деца која малтертирају животиње занемаривана и злостављана, међутим и размажена деца могу бити окрутна према животињама, јер немају осећај емпатије и важно им је само то како се они у том тренутку осећају - рекао је Миливојевић.

Један од начина борбе против оваквих случајева је то да особе које су злостављале животиње треба да буду кажњене тако што ће неко време радити у азилу, јер се на таквом месту срећу са људима који су другачији од њих, саветује Миливојевић.

Отроване животиње брзо су умирале у тешким мукама. Полиција и даље трага за особама које су убијене у Батајници и Нишу, као и за особом која је обесила пса у Бечеју.

У Новом Саду је пронађен нож којим је лабуд заклан, а два малолетника су рекла да су животињу убила из забаве, док је против Н. Н. из Бујановца поднета кривична пријава због убијања и злостављања животиња.


#   полиција   кривична пријава   животиње   Зоран Миливојевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима