Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Највећа заплена дроге у протеклој деценији: Покушај шверца више од тоне марихуане

rssBookmark and Share

Ниш 16.03.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

У близини граничног прелаза Градина, у два камиона, заплењено је око 1,1 тоне марихуане. Oво је највећа заплена дроге у протеклих 10 година.

Највећа заплена дроге у протеклој деценији: Покушај шверца више од тоне марихуане

кцију су извели Тужилаштво за организовани криминал, БИА и СБПОК, у сарадњи са Вишим тужилаштвом у Суботици.

У саопштењу Управе царина наводи се да је дрога откривена када су царински службеници Одељења за сузбијање кријумчарења – Одсека Ниш у дубинској контроли на око 100 метара од граничног прелаза Градина на паркингу Мотела "КИНГ" започели контролу два камиона са полуприколицама домаћих регистарских ознака.

Тактика кријумчара била је да причекају на паркингу због појачане контроле која се спроводи услед перманентног уништавања локатора. То им међутим није пошло за руком, јер су их цариници уочили и прегледали мимо граничног прелаза. Током контроле примећено је да су приколице преграђене и да се у дуплој прегради са њихове предње стране налазе торбе пуне марихуане.

Контрола је настављена по налогу вишег јавног тужиоца у Пироту, у специјалном објекту за контролу камиона и том приликом је потврђена сумња цариника да се у камионима крије товар дроге.

У камиону новосадских регистарских ознака, домаћег превозника откривено је 25 црних путних торби у којима је у самољепљивој провидној фолији било спаковано укупно 704 пакета опојне дроге марихуана, укупне тежине 804,85 килограма.

У другом камиону новосадских регистарских ознака такође се налазио товар од 56 пакета марихуане тежак око 300 килограма.


#   Ниш   МУП РС   марихуана   Градина   царина   БИА   Гранични прелаз   СБПОК
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима