Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najveća zaplena droge u protekloj deceniji: Pokušaj šverca više od tone marihuane

rssBookmark and Share

Niš 16.03.2019. RTS, Južna Srbija Info

U blizini graničnog prelaza Gradina, u dva kamiona, zaplenjeno je oko 1,1 tone marihuane. Ovo je najveća zaplena droge u proteklih 10 godina.

Najveća zaplena droge u protekloj deceniji: Pokušaj šverca više od tone marihuane

kciju su izveli Tužilaštvo za organizovani kriminal, BIA i SBPOK, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Subotici.

U saopštenju Uprave carina navodi se da je droga otkrivena kada su carinski službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja – Odseka Niš u dubinskoj kontroli na oko 100 metara od graničnog prelaza Gradina na parkingu Motela "KING" započeli kontrolu dva kamiona sa poluprikolicama domaćih registarskih oznaka.

Taktika krijumčara bila je da pričekaju na parkingu zbog pojačane kontrole koja se sprovodi usled permanentnog uništavanja lokatora. To im međutim nije pošlo za rukom, jer su ih carinici uočili i pregledali mimo graničnog prelaza. Tokom kontrole primećeno je da su prikolice pregrađene i da se u duploj pregradi sa njihove prednje strane nalaze torbe pune marihuane.

Kontrola je nastavljena po nalogu višeg javnog tužioca u Pirotu, u specijalnom objektu za kontrolu kamiona i tom prilikom je potvrđena sumnja carinika da se u kamionima krije tovar droge.

U kamionu novosadskih registarskih oznaka, domaćeg prevoznika otkriveno je 25 crnih putnih torbi u kojima je u samoljepljivoj providnoj foliji bilo spakovano ukupno 704 paketa opojne droge marihuana, ukupne težine 804,85 kilograma.

U drugom kamionu novosadskih registarskih oznaka takođe se nalazio tovar od 56 paketa marihuane težak oko 300 kilograma.


#   Niš   MUP RS   marihuana   Gradina   carina   BIA   Granični prelaz   SBPOK
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima