Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нек виде како нам децу газе на прелазима

rssBookmark and Share

Мерошина 14.06.2014. Блиц

Хвала свима што су објавили снимак где се види како на нашу ћерку налеће аутомобил. Сада истину више нико не може да сакрије, каже Горан Ж., отац повређене ученице.

Нек виде како нам децу газе на прелазима

- Први сам желео да видим снимак, да знам како ми је дете повређено. Нека гледа и Србија и свет како се вози. Нека сви виде снимак и због наше и због све друге деце. Нека снимак буде опомена да се ово никоме више не деси - каже отац Горан.

Повређена девојка је оперисана на Клиници за васкуларну хирургију Клиничког центра у Нишу. У уторак јој се стање мало поправило па је скинута са апарата за дисање, а у среду је дошла свести. Ипак, њено стање је још увек веома тешко.

- Као мајка ја опраштам све возачу тог аутомобила, само да ми дете стане на ноге и опорави се. Дугујемо бескрајну захвалност лекарима Клиничког центра у Нишу. Окупили су тим најбољих доктора који су оперисали нашу ћерку и вратили је из мртвих. Она се освестила, почела је да комуницира. Али је још увек њено стање тешко. Док не буде изашла са интензивне неге, опасност није прошла - каже Маја, мајка повређене девојке.

Најближе рођаке повређене ученице, међутим, шокирала је вест да возачу Александру С. (21) из Мерошине суд није одредио притвор након саслушања, већ га је пустио да се брани са слободе.

- Искрено сам разочаран у судство после ове одлуке. Ако се пијаном возачу одреди притвор, зашто је овај пуштен да се брани са слободе? Чиме ће он да се брани када се на снимку све види? Испада да правда није једнака према свима. Питамо се ко ће да буде одговоран ако он побегне из земље? - каже ујак повређене девојке Миљан С.

Основни јавни тужилац Саша Ђокић најавио је да ће тужилаштво уложити жалбу на одлуку судије за претходни поступак којим је одбијен њихов предлог за одређивање притвора.

Тужилаштво је тражило да се возачу одреди притвор због опасности да би могао да побегне из земље јер осим српског има и шпанско држављанство. Судија за претходни поступак је тај предлог одбио, тако да ће се Александар С. бранити са слободе уз обавезу да се сваког првог у месецу јавља у полицијску станицу у Мерошини, као и да преда оба пасоша.


#   саобраћајна незгода   Мерошина   Дољевац   Саша Ђокић   Пуковац   видео снимак
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима