Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ИСПОВЕСТ ЖРТВЕ БАХАТОГ ВОЗАЧА: "Уништио ми је живот и добио КУЋНИ ЗАТВОР"

rssBookmark and Share

Мерошина 09.01.2016. Бранко Јаначковић, Блиц

Миљану Живковић (19) из Пуковца је 7. јуна 2014. године у Улици Димитрија Туцовића у Нишу, на пешачком прелазу покосио „ауди“, а возач Александар Саболић (22) из Мерошине осуђен је на десет месеци кућног затвора.

Миљана је у болници провела месец дана, а и данас, годину и по после тешког удеса који је једва преживела, иде на рехабилитације, Фото: Б.Јаначковић
Миљана је у болници провела месец дана, а и данас, годину и по после тешког удеса који је једва преживела, иде на рехабилитације, Фото: Б.Јаначковић

Миљана је у болници провела месец дана, а и данас, годину и по после тешког удеса који је једва преживела, иде на рехабилитације

Од силине удара, Миљана је летела 35 метара, што је забележено и на стравичном видео-снимку сигурносних камера оближње поште. Она је у удесу задобила прелом слепоочне кости, крварење у мозгу, нагњечење мозга, вишетруке преломе карличних костију, десне руке, десне потколенице, а повреде су окарактерисане као опасне по живот.

- Дошло ми је да плачем, живот ми је уништен, много сам се разочарала у правосуђе - каже Миљана за "Блиц".

Због тога јој посебно тешко пада што ће возач који јој је упропастио живот и осујетио планове за даље школовање казну служити у свом дому, уз мере електронског надзора, уместо у затвору иза решетака.

- Када сам добила пресуду, била сам бесна јер је за то кривично дело минимално предвиђено годину дана у затвору, а он је добио казну испод минимума, и то у кућним условима. Уз то, има права да напушта кућу до шест часова. Па каква је то казна? - каже Миљана.

Одмах после удеса она је реанимирана, у болници је провела месец дана, а и данас, годину и по дана после тешког удеса који је једва преживела, још увек иде на рехабилитације

- Ударио ме је на пешачком прелазу, па макар због тога заслужује да добије затворску казну уместо да се одмара у кућним условима. Каква се порука шаље другим возачима оваквом пресудом, питам се - додаје она.

Миљана каже да јој је тешко пало понашање возача у месецима после удеса.

- Није се ниједном јавио мојој породици. Када смо се у суду срели први пут, прошао је поред мене као да не постојим. У време удеса похађала сам паралелно две средње школе, Гимназију „Светозар Марковић” и средњу Уметничку школу. Због последица удеса Уметничку школу још нисам успела да завршим, касним годину дана јер стално идем на рехабилитације. Велика ми је жеља била да упишем Полицијску академију, али сам у томе била онемогућена после овог тешког удеса, јер због бројних повреда нисам могла да тренирам за физичке тестове - поверава се Миљана, која је уписала студије архитектуре.

Околност да је дело учињено из нехата суд је узео у обзир када је одлучио да се казна изврши у кућном затвору. У казну ће му, уз то, бити урачуната и два месеца која је провео у притвору.

- Да ли неко узима у обзир како сам ја или их само интересује то што је возач млад и неосуђиван. И ја сам млада, али је мој живот упропашћен - каже Миљана.

- Хвала „Блицу” што је одмах после удеса објавио видео-снимак на којем се види да сам прелазила улицу на пешачком прелазу. Да није тог снимка, питање је да ли би био уопште осуђен - каже Миљана.

Да није снимка, био би ослобођен...


#   саобраћајна незгода   Мерошина   аутомобили   виши суд   Светозар Марковић   Пуковац   пресуда   исповест   кућни притвор   Миљана Живковић   Александар Саболић   Димитрија Туцовића улица   кривично дело   средње школе   правосуђе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима