Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Хапшење због злоупотребе положаја

rssBookmark and Share

13.03.2014. РТС

Због сумње да је злоупотребио положај одговорног лица у предузећу "Мин вагонка", ухапшен В. А. из Ниша.

Ниш: Хапшење због злоупотребе положаја

Он је осумњичен да је као референт за обрачуне зарада за себе незаконито прибавио имовинску корист у износу од преко три милиона динара.

Полиција у Нишу ухапсила В. А. (1961) из Ниша, због сумње да је као одговорно лице у предузећу "Мин вагонка" у реструктуирању злоупотребио службени положај.

Постоје основи сумње да је В. А, као референт обрачуна зарада, злоупотребио службени положај и фалсификовао службене исправе, те му је одређена мера задржавања у трајању до 48 сати, саопштила полиција.

В. А. је осумњичен да је у периоду од 28. марта 2008. до 29. октобра 2013. године, у намери да за себе прибави противправну имовинску корист, у обрачуне зарада запослених уписивао неистините податке, где је обрачунавао зараде радника којима је престао радни однос због одласка у старосну пензију, или којима је престао радни однос по социјалном програму.

Сумња се, такође, да је увећавао обрачун зараде запослених, како за друге тако и за себе, а затим је ту разлику приказивао кроз спискове одбијених зарада по повериоцима за запослене, где је као кориснике наводио бивше и тренутно запослене раднике.

Тако лажне креиране спискове, са пратећом документацијом, достављао је својим претпостављенима и то финансијским и генералним директорима, са налозима за пренос, ради потписа и печатирања.

Тај новац је усмеравао на текуће рачуне пословних банака или других субјеката, које је користио, и преко којих је подизао готов новац, плаћао кредите и друге дажбине, враћао позајмљени новац или узимао разну робу.

Уништавањем документације успео је себи да прибави противправну имовинску корист у укупном износу од 3.175.134 динара.

По истеку мере задржавања, осумњичени ће уз кривичну пријаву бити спроведен у надлежно тужилаштво у Нишу.


#   хапшење   8. март
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима