Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Приведени медијски радници

rssBookmark and Share

Ниш 12.08.2015. НТВ, Јужна Србија Инфо

Преко стотинак Мераклија, навијача нишког Радничког, моралном подршком играчима на синоћном тренингу, али и крстарењем аутомобилима по центру града подржало је свој клуб и јавно позвало Нишлије да вечерас буду у што већем броју на трибинама.

Ниш: Приведени медијски радници

Скуп је прошао без инцидената навијача, али је полиција након тога привела тројицу нишких медијских радника и након трочасовног „инфромативног“ разговора их пустила.

Највернији навијачи који бодре „Реал са Нишаве“ синоћ око 20 сати прво су посетили тренинг фудбалера на Чаиру, и са своје, јужне трибине пружили им подршку за предстојећи меч са екипом „Вождовац“ из Београда.

Након поздрава, са стадиона је кренула колона од двадесетак аутомобила из којих су вијориле навијачке заставе, барјаци и пароле којима Мераклије поручују својим суграђанима да цео Ниш треба да бодри свој клуб. Након вожње главним нишким булеварима, колона се зауставила у центру града код ТЦ Калча, а цела „акција“ навијача, протекла је без иједног инцидента са полицијом.

Међутим непосредно након завршетка дефилеа Трочлана новинарска екипа која је била део каравана Мераклија, приведена је на скоро тросатни информативни. Приведени су продуцент филма о ФК „Раднички“, власник агенције „Синопсис“, Миодраг Миљковић, одговорни уредник портала „Грађанин“, Марко Смиљковић и сниматељ Нишке телевизије, Александар Димитријевић.

Они су из у Улице 7. јули са возилима полиције и Жандармнерије спроведени у СУП око 10 сати. Никакве примене силе није било, ни одузимања мобилних телефона или скупе фото-опреме, али је и инспекторима било мало чудно што су они приведени јер су и у полицији казали да нема никаквих елемената прекршајног или кривичног дела ове тројице медијских радника, осим што Смиљковић није имао личну карту код себе па није могао да је покаже органима реда, што и није имало везе са догађајем.


#   Ниш   полиција   навијачи   Раднички ФК   новинари   Мераклије   ТЦ Калча   информативни разговор   Миодраг Миљковић   Марко Смиљковић   Александар Димитријевић
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима