Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковчанин са имигрантима бежао од полиције и скривио удес

rssBookmark and Share

23.02.2014. РТС

Удес у Нишу после полицијске потере.
У атомобилу који је ударио у бандеру било 12 илегалних имиграната.
Ухапшен Д.К. из Лесковца који их је возио

Возило са 12 имиграната слетело после полицијске п
Возило са 12 имиграната слетело после полицијске п

Нишка полиција ухапсила је Д.К.(53) из Лесковца због сумње да је извршио кривично дело кријумчарења људи када је својим возилом марке "форд мондео" услед неприлагођене брзине слетео са коловоза, ударио у стуб уличне расвете и преврнуо се заједно са још 12 држављана Сирије које је илегално превозио, саопштено је данас из Полицијске управе у Нишу.

Два мигранта су теже и лакше повређена и задржана су на лечењу у нишком Клиничком центру, а саобраћајна незгода догодила се синоћ на Булевару 12. фебруара, недалеко од кружног тока, пошто се Д.К. испред наплатне рампе "Наис" искључио са аутопута и кренуо према граду, наводе из полиције.

Драму у суботу увече  очевици препричавају као невероватну сцену, током које су путници испадали из аутомобила. У полицијском саопштењу пристиглом током дана, наводи се да су у организованој акцији, полицијски службеници Полицијске управе у Нишу, ухапсили 53-годишњег мушкарца са иницијалима Д. К. из Лесковца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело кријумчарење људи.

Возачу Д.К. одређена је мера задржавања до 48 сати и он ће са кривичном пријавом бити приведен надлежном тужилаштву, напомињу из полиције.

Међу мигрантима је било и једно малолетно лице, наводе из полиције и саопштавају да је 10 држављана Сирије приведено прекршајном судији који је девет Сиријаца казнио са по 17 дана затвора и мером удаљења са територије Србије у трајању од по једне године.

Малолетник је укорен и спроведен је у прихватну станицу Завода за васпитање омладине у Нишу.


#   полиција   саобраћај   саобраћајна незгода   имигранти   кријумчарење људи   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима