Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одређен притвор Вучку Манојловићу због силовања

rssBookmark and Share

17.11.2013. Autor: Politika

На предлог тужилаштва, истражни судија донео решење о притвору од 30 дана и одбио захтев одбране да осумњичени за силовање буде у кућном притвору

Одређен притвор Вучку Манојловићу због силовања

У Вишем јавном тужилаштву у Нишу јуче је саслушан Вучко Манојловић (68), осумњичен да је прошлог четвртка извршио кривично дело силовања, речено је у нишкој Палати правде. После саслушања, заменик вишег тужиоца дао је налог а истражни судија нишког Вишег суда Мирко Драшковић донео је решење којим је осумњиченом Манојловићу одређен притвор од 30 дана и против кога је покренута истрага. Истовремено је одбијен захтев одбране Вучка Манојловића да му се, уз ношење електронског уређаја на нози, одреди кућни притвор током трајања истраге јер, образложено је, постоји опасност утицаја на сведоке и узнемирења јавности.

            Вучко Манојловић, најпознатији српски осуђеник на смрт, који је почетком ове године пуштен из КПЗ-а где је провео 28,5 година, ухапшен је у ноћи између четвртка и петка јер, саопштила је полиција после хапшења, постоји основана сумња да је извршио силовање Љ.М. (47) из Ниша која је код њега у кући радила као спремачица.

            Према речима Момчила Ковачевића, адвоката из Ниша и браниоца осумњиченог, Вучко Манојловић је на саслушању у Вишем тужилаштву и Вишем суду у Нишу одбацио све оптужбе да је извршио кривично дело силовања. Изјавио је да се већ неколико месеци виђао са Љ.М., да је она често долазила код њега и да је намеравао да се њом ожени. У четвртак поподне оштећена је била у његовој кући, где су разговарали и где је дошло до свађе. Оштећена Љ.М., која је пријавила силовање полицији, тврди да ју је Вучко малтретирао и тукао, а онда и силовао. Осумњичени Вучко је изјавио да сексуалног односа није било и да је Љ.М. од њега тражила да имовину, кућу и окућницу, препише на њено име, како би с њим засновала брачну заједницу и да је због тога што он није на то пристајао инсценирала силовање.

            Како је Љ.М. испричала полицији, током свађе је у једном тренутку кратко отишла до купатила, одакле је мобилним телефоном позвала пријатељицу и обавестила је о догађају у Вучковој кући. А онда је успела и да побегне на улицу, где ју је чекао такси који је послала пријатељица с којом је разговарала телефоном док је била у купатилу и који је одвезао у полицију. Све ове наводе и кривицу која му се ставља на терет Вучко је негирао на саслушању, рекао нам је његов бранилац Момчило Ковачевић.

            Како смо јуче сазнали, на медицинском прегледу утврђене су мање повреде на телу Љ.М., а јуче је, на захтев одбране, наложен судско-медицински преглед и осумњиченог Вучка Манојловића. После тога знаће се више о томе каквог је контакта уопште било између њега и Љ.М. у четвртак поподне, када је она пријавила силовање.

            Вучко Манојловић је, у периоду од хапшења 31.децембра 1984. и помиловања које је добио од председника Србије Томислава Николића почетком ове године, скоро три деценије провео у затвору као осуђеник најпре на смрт, а потом и на 40 година затвора, због отмице и убиства. Пре тога био је осуђен на пет године затвора због силовања, које је извршио 1978.године. Ту казну је издржао, а по изласку из затвора извршио је отмицу и убиство због чега је поново затворен и осуђен.


#   полиција   Вучко Манојловић   притвор   истражни судија   силовање   кућни притвор   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима