Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Оптужница против педофила: Отац троје деце позвао дечака (13) да се прошетају и...

rssBookmark and Share

Брзи Брод 17.06.2017. Бранко Јаначковић - Блиц, Јужна Србија Инфо

Нишлија Душан Т. (50) позвао је тринаестогодишњег дечака кога познаје да се прошетају, а онда га наговорио да се сакрију у жбуње и имају сексуални однос.

Илустрација
Илустрација

Више тужилаштво у Нишу подигло је оптужницу против Душана Т. (50) из Ниша због сумње да је покушао да обљуби дечака старог 13 година. Да случај буде још гори, Душан Т. је отац троје малолетне деце, пише Блиц.

Шокантан случај збио се у близини нишког насеља Брзи Брод 30. маја 2015. године, а тужилаштво ставља на терет окривљеном Душану Т. да је “са умишљајем започео извршење кривичног дела са малолетником за којег је знао да нема навршених ни 14 година”.

Очигледно искористивши познанство са дечаком, они су кренули да се прошетају овим нишким насељем када је Душан Т. понудио дечаку да буду интимни. Он му се обратио речима: „Ајде ако хоћеш ово-оно.” Малолетник је пристао, како стоји у оптужници, знајући да се ради о сексуалном односу. Тражећи пригодно место, скренули су са главног пута на путељак крај њива где су иза једног жбуна окривљени Душан Т. и малолетник скинули одећу.

Потом је педофил покушао да ступи у сексуални однос са дечаком, али је наишао дечаков рођени брат, који је вероватно пошао да га тражи.

Оптужницом Вишег суда у Нишу Душан Т. је оптужен да је починио кривично дело обљуба са дететом у покушају, за које је запрећена казна од пет до 12 година затвора.

Окривљени педофил је, иначе, већ иза решетака јер се налази на издржавању затворске казне у Окружном затвору у Лесковцу због крађа, тако да ће у нишки Виши суд, на почетак главног претреса бити приведен из затвора. Он ће казну затвора у Лесковцу издржавати до октобра ове године.

Серија пресуда педофилима

Виши суд у Нишу протеклих месеци донео је неколико првостепених пресуда због обљубе и сексуалног злостављања малолетних особа. Највећу казну добио је Властимир М. (67) из села Каменица код Ниша, који је у мају осуђен првостепено на 16,5 година затвора због силовања и подвођења малолетнице која је у време извршења кривичног дела имала 16 година. Срђан Д. из околине Гаџиног Хана осуђен је у јануару неправоснажно на седам година затвора због обљубе малолетне девојчице која је тада имала свега 14 година.

У јануару је Апелациони суд у Нишу потврдио пресуду Вишег суда, којом је Градимир В. (58) осуђен на 10 година затвора јер је у два наврата током 2014. напаствовао своју у то време четворогодишњу ћеркицу.


#   малолетник   Брзи Брод   виши суд   апелациони суд   педофилија   Више тужилаштво   кривично дело   дечак
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима