Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Откривено још 82.000 евра на Градини

rssBookmark and Share

Градина 27.09.2017. Јужна Србија Инфо

Царински службеници на граничном прелазу Градина су још једном спречили да из земље изађе значајна сума непријављених девиза. Овога пута, реч је о износу од 82.000 евра.

Откривено још 82.000 евра на Градини

Прекршај је откривен 25. септембара 2017. године када се на излазу из земље за редовну царинску контролу пријавио 49-годишњи турски држављанин као возач Мерцедеса аустријских регистарских ознака који је са сапутником путовао из  Немачке у Турску.
 
Аутомобил је детаљно прегледан, иако су путници изјавили да немају ништа да пријаве за контролу.


Цариници су тада у вратима на сувозачкој страни, у торбици са сервисном књижицом за ауто, пронашли  коверту са 77.000 евра, док је 15.000 евра возач извадио из џепа панталона рекавши да је сав новац његов. Дозвољени износ од 10.000 евра му је потом враћен, док је остатак новца привремено задржан.

Упркос бројним апелима и видно истакнутим обавештењима, није редак случај да путници не пријављују велике суме девиза које носе са собом, чиме крше Закон о девизном пословању и Закон о спречавању прања новца и финасирању тероризма. Уколико се на излазу из земље открије да путник новац није пријавио на уласку, те да нема одговарајућу потврду којом би то могао да потврди, новац му се привремено одузима и случај се предаје у даљу надлежност суда.


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   девизе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима