Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ово су људи који су палили аутомобиле бизнисмена у Врању!

rssBookmark and Share

12.01.2013. Izvor: Telegraf

Полиција има осумњичене за паљевине возила врањских бизнисмена Слађана Богатиновића и Трифуна Доковског који су, наводно, били случајно одабране мете пиромана како би се одвратила пажња са важнијих случајева пироманије на којима је полиција радила у протекле две године.

Ово су људи који су палили аутомобиле бизнисмена у Врању!
После привођења осморице Врањанаца због сумње да стоје иза серије паљевина у Врању, полиција открива на кога од приведених пада сумња за паљење аутомобила двојице локалних бизнисмена – Слађана Богатиновића и Трифуна Доковског. У првом случају кривична пријава поднета је против члана пироманске групе Милоша Анђелковића званог „Анђел“.

Он се сумњичи да је у ноћи између 12. и 13. новембра прошле године, како се каже у пријави, као „припадник организоване групе која има за циљ извршње кривичних дела“, запалио Богатиновићево возило „мерцедес Е-280“. То је, наводи се у тексту пријаве, учинио на тај начин што је критичне ноћи неопажено пришао возилу паркираном испред куће власника транспортног предузећа „Поглед“, полио бензином предњи део возила и пнеуматике и отвореним пламеном изазвао пожар у коме је возило уништено.

Полиција је након паљевине у близини Богатиновићеве куће пронашла пластичну флашу са остацима бензина. Иако то није званично саопштено, незванично се говори да су на њој остали трагови ДНК. Анђелковић досад није привођен у вези са паљевинама у Врању у последње две године.
За паљење аутомобила Доковског, иначе директора фирме „Прогресив“ у Врању, полиција сумњичи такође једног од приведених из тзв. „пироманске групе“ – Божидара Стојановића зв. „Божа“. Он је под сумњом полиције да је у ноћи између 9. и 10. јула прошле године, уз помоћ одбеглог саучесника чије се име не саопштава, запалио „порше каен“, службено возило Доковског.

Стојановић је пролетос хапшен у вези са паљењем дискотеке „Паладиум“ и Народног позоришта у Врању. Из полиције су тада тврдили да имају ДНК доказ против извршилаца. Стојановић је заједно са другоосумњиченим Николом Трајковићем званим „Чута“ провео месец и по дана у притвору, након чега су пуштени да се бране са слободе.

Они су после изласка из притвора демантовали да стоје иза ових паљења, оптужујући полицијске шефове у Врању да им „монтирају случај“. Поступак против њих пред судом је у току.

Од добро обавештених извора блиских полицијској истрази у Врању протеклих дана се могло сазнати да су возила бизнисмена паљена без посебних мотива. Бизнисмени су, наводно, били само колатерална штета како би се одвукла пажња јавности и полиције са неких важних истрага на паљењима, на којима се у том моменту радило. Од познатих случајева у протекле две године остала је неразјашњено једино паљење „мерцедеса“ Мите Ризова, власника предузећа „Мита“ д. о. о. из Врањске Бање.


#   полиција   кривична пријава   паљење аутомобила
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима