Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пацијент умро после туче на одељењу психијатрије

rssBookmark and Share

Горња Топоница 27.05.2014. Курир

Пацијент психијатријске болнице у Горњој Топоници В. В. (80) из Сокобање преминуо је у нишкој неурохируршкој клиници од повреда задобијених у тучи са Д. И. из Врања, такође психијатријским болесником.

Пацијент умро после туче на одељењу психијатрије

Инцидент се догодио 5. маја у пријемном мушком одељењу психијатријске болнице, кад је Д. И. током кошкања одгурнуо В. В., који је ударио главом у довратак. Након 18 дана проведених на лечењу, В. В. је умро због крварења у мозгу

Дошао пет дана раније

Настрадали старац је у психијатријску болницу примљен пет дана пре инцидента јер је покушао да удави супругу.
- Био је смештен на пријемно одељење, где борави 40 људи, међу којима је био и Д. И., који је хоспитализован због хроничне шизофрене психозе. Инцидент се догодио ујутро кад се В. В. затетурао и пао након што га је Д. И. гурнуо.

Особље је спречило сукоб и позвало дежурног лекара, а повређени В. В. тад није остављао утисак тешког болесника. Од повреда имао је само малу посекотину на слепоочници. Из предострожности смо га упутили на снимање на наше радиолошко одељење, где нису установљени никакви преломи, а одатле на неурохируршку клинику - објашњава др Зоран Светозаревић, начелник пријемног одељења.

Лоша процена

Албина Станојевић, директор психијатријске болнице, истиче да није било никаквих пропуста особља болнице, а објашњавајући зашто је инцидент пријављен полицији тек кад је В. В. умро, рекла је да су сматрали да је пацијент био лакше повређен.

Пре девет година
УБИО СТОЛИЦОМ

Најтежи инцидент у психијатријској болници догодио се пре девет година, кад је један пацијент убио другог столицом. Будући да ове особе нису кривично одговорне, њима се изриче само мера обавезног чувања и лечења у психијатријској установи.


#   туча   Горња Топоница   психијатрија   пацијент   Албина Станојевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима