Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Петоро Врањанаца ухапшено у оквиру случаја Агробанка

rssBookmark and Share

06.11.2013. С. Радовић

Управа криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова и Полицијска управа у Врању су, у наставку акције на откривању злоупотреба везаних за пословање "Агробанке", ухапсили пет особа због постојања основа сумње да су починили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица и нанели штету "Агробанци" од 2,4 милиона евра.

Петоро Врањанаца ухапшено у оквиру случаја Агробанка

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Чачку, ухапшени су власник предузећа "Панто маркет" и већински власник повезаних фирми "Живинопродукт", "Житопромет", "Краљевачка индустрија меса", "Пантомаркет сточар" и "Панто груп доел" П. В. (1954), одговорно лице "Живинопродукта" В. Р. (1948), судски вештак Б. Р. (1949), председник кредитног одбора "Агробанке" Б. П. (1954) и члан извршног одбора "Агробанке" Б. З. (1970), саопштено је из МУП-а.

        Кривичном пријавом биће обухваћен и председник Управног одбора "Живинопродукта" Н. Н. (1967).
        Постоје основи сумње да је П.В. уз помоћ осталих осумњичених током децембра 2010. године у име предузећа "Живинопродукт" поднео захтев "Агробанци" за доделу краткорочног кредита од 254.926.560 динара.

        Као гаранција да ће кредит бити враћен у залог је дата имовина предузећа "Живинопродукт", коју је судски вештак проценио на 517.430.870 динара, док је Пореска управа у Врању ту имовину проценила на 117.000.000 динара.

        Постоје основи сумње да су средства одобрена по овом кредиту искоришћена за намирење обавеза предузећа којима је управљао осумњичени П. В. према "Агробанци".
        Отплата кредита који је узео осумњичени П. В. није отпочела, а привредно друштво "Живинопродукт" се налази у поступку стечаја.

        На овај начин осумњичени су омогућили стицање противправне имовинске користи привредним друштвима којима је управљао осумњичени П. В. од два милона и 400 хиљада евра, на штету "Агробанке".  


#   Пореска управа   управа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима