Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пирот: Ухапшени чланови криминалне групе - крађа, дрога, оружје..

rssBookmark and Share

Пирот 21.01.2024. Јужна Србија Инфо

Припадници Полицијске управе у Пироту интензивним радом ухапсили су пет особа због постојања основа сумње да су као чланови криминалне групе извршили више кривичних дела.

Пирот: Ухапшени чланови криминалне групе - крађа, дрога, оружје..

Због постојања основа сумње да је извршио два кривична дела изазивање опште опасности полиција је ухапсила С. М. (1988), док се С. П. (1993) терети за кривична дела изазивање опште опасности, противправно лишење слободе, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, као и неовлашћено држање опојних дрога. М. К. (1989), М. М. (1991) и М. П. (1988) су ухапшени због постојања основа сумње да су извршили кривично дело противправно лишење слободе.

Претресом станова и других просторија осумњичених пронађена су и као предмет извршења кривичних дела одузета четири путничка возила, 11 мобилних телефона, 20.900 евра, два лаптопа, ручна бомба, 7,38 грама кокаина и 15 таблета са листе психоактивних супстанци.

Како се сумња, С. М. је током 2021. године намерно изазвао пожар на два аутомобила и том приликом нико није повређен.

С. П. је, како се сумња, у новембру прошле године пресрео аутомобилом једног мушкарца, којег је заједно са осумњиченима М. К., М. М. и М. П. убацио у возило, да би га потом одвезли у непознатом правцу и затим пустили. Такође, претресом стана С. П. пронађена је мања количина кокаина и ручна бомба.

Осумњичени С. М., С. П., М. К., М. М. и М. П. су, уз кривичне пријаве, приведени Основном јавном тужиоцу у Пироту, након чега им је од стране судије за претходни поступак Основног суда у Пироту одређен притвор до 30 дана.

Даљи рад је у току.


#   Пирот   дрога   криминал   крађа   ПУ Пирот   криминална група
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима