Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Погинули другови певача Гранда: У мраку сам налетео на раскомаданог пријатеља

rssBookmark and Share

Лесковац 04.01.2014. Kurir

- Док смо извлачили дечка с места сувозача, погледам иза, а други момак мртав! Гледамо где је возач и тако тумарајући у мраку, двадесетак метара одатле, у јарку угледамо и њега како лежи. Свуда по путу делови тела. Ауто као изгужвано парче новина, не постоји!
Тек онда сам схватио да су то моји другови и да смо се цело вече пре тога веселили на мом концерту.

Погинули другови певача Гранда: У мраку сам налетео на раскомаданог пријатеља

Овако описује призор који је затекао на путу недалеко од Лесковца млади певач Дарко Филиповић.

Неколико минута раније, у петак око 3.30, ту су погинули Драгољуб Јанковић (27) из Лесковца, возач „фијат стила“, и његов брат од тетке Милан Гавриловић (26) из Власотинца, тркајући се са „шкодом октавијом“, у којој су били њихови другови.

- То су градски момци, спортисти, а на концерту су седели сто до мене јер су били с мојом другарицом. Цело вече смо заједно наздрављали и веселили се. И онда, десет минута после мог наступа, видим их мртве - каже Филиповић.

Он наводи да је по завршетку концерта то друштво село у два аутомобила - у „фијат стило“ и „шкоду октавију“. У сваком их је било по троје.

- Ја сам кренуо за њима, можда три минута касније. Зауставила ме је полиција да ме легитимише, а после шест-седам километара угледао сам земљу на путу и препречену металну банкину, која је стајала као рампа преко пута. Упалио сам сва четири и изашао да видим шта се дешава - прича и даље потресени певач.

Свуда је био мрак, а једино су се у њиви поред пута видела светла аутомобила.

- Чујем неко цвили, вришти! Приђем да видим ко је и не схватам уопште да је другарица с којом сам седео цело вече. Сви су добро, кажу. Али лево од пута су друга кола, изврнута! У међувремену је наишло још неколико кола и сви су прискочили да помогну. Убрзо смо схватили да су два друга из другог аута мртва. Не могу да избришем те слике из главе, не знам како ћу после овог да радим. Спавао сам два сата, а будио сам се на сваких десет минута. И даље не могу да дођем себи, пијем лекове за смирење читав дан - с тугом у гласу завршио је Филиповић.


#   Лесковац   полиција   Власотинце   Драгољуб Јанковић   Милан Гавриловић   аутомобили   погибија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима