Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Погледајте све злочине нишког одреда Жандармерије

rssBookmark and Share

12.01.2014. Blic, Pravda

Последњи у низу инцидената припадника Жандармерије из Ниша само је бацио додатну љагу на МУП- Србије. Жандарм Ненад Максимовић (33), иначе члан обезбеђења бившег команданта Жандармерије Братислава Дикића, претукао је Катарину П. (34), Александра П. (27) и Ненада Р. (27).

Погледајте све злочине нишког одреда Жандармерије

Овај припадник нишког одреда Жандармерије претукао је троје људи у петак у 5.45 сати испред кафића „Процес“, у Улици 7. јула у Нишу, где је хонорарно радио у обезбеђењу. Након инцидента, Максимовић је побегао, али је убрзо ухапшен у свом стану.

У питању је један од 17 нишких жандарма против којих Служба унутрашње контроле МУП-а води истрагу због сумње да су умешани у зеленашење, рекетирање и насилничко понашање.

Ово су инциднти одред Жандармерје из Ниша који су се одиграли 2013. године:

- Александар Раичић је у новембру убио Властимира Налића због дуга

- Пијани Станко Стојановић је у октобру пуцао на Нишлијку А. Д. јер је сматрао да преспоро вози.

- Милош С. је у јуну ухваћен да вози аутомобил са 1,46 промила алкохола у крви и приликом контроле вређао је и претио полицајцима.

- Због убиства Ђорђа Стојановића (јануар) неколико жандарма је било на полиграфском испитивају због сумње да су умешани у злочин.

- Спомињало се да су поједини жандари из Ниша учествовали у ломљењу гласачких кутија током локалних избора у Косовској Митровици.


#   жандармерија   Братислав Дикић   насилничко понашање   Александар Раичић   Станко Стојановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима