Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pogledajte sve zločine niškog odreda Žandarmerije

rssBookmark and Share

12.01.2014. Blic, Pravda

Poslednji u nizu incidenata pripadnika Žandarmerije iz Niša samo je bacio dodatnu ljagu na MUP- Srbije. Žandarm Nenad Maksimović (33), inače član obezbeđenja bivšeg komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića, pretukao je Katarinu P. (34), Aleksandra P. (27) i Nenada R. (27).

Pogledajte sve zločine niškog odreda Žandarmerije

Ovaj pripadnik niškog odreda Žandarmerije pretukao je troje ljudi u petak u 5.45 sati ispred kafića „Proces“, u Ulici 7. jula u Nišu, gde je honorarno radio u obezbeđenju. Nakon incidenta, Maksimović je pobegao, ali je ubrzo uhapšen u svom stanu.

U pitanju je jedan od 17 niških žandarma protiv kojih Služba unutrašnje kontrole MUP-a vodi istragu zbog sumnje da su umešani u zelenašenje, reketiranje i nasilničko ponašanje.

Ovo su incidnti odred Žandarmerje iz Niša koji su se odigrali 2013. godine:

- Aleksandar Raičić je u novembru ubio Vlastimira Nalića zbog duga

- Pijani Stanko Stojanović je u oktobru pucao na Nišlijku A. D. jer je smatrao da presporo vozi.

- Miloš S. je u junu uhvaćen da vozi automobil sa 1,46 promila alkohola u krvi i prilikom kontrole vređao je i pretio policajcima.

- Zbog ubistva Đorđa Stojanovića (januar) nekoliko žandarma je bilo na poligrafskom ispitivaju zbog sumnje da su umešani u zločin.

- Spominjalo se da su pojedini žandari iz Niša učestvovali u lomljenju glasačkih kutija tokom lokalnih izbora u Kosovskoj Mitrovici.


#   žandarmerija   Bratislav Dikić   nasilničko ponašanje   Aleksandar Raičić   Stanko Stojanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima