Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полицајац и војник део групе која је са КиМ пребацивала више стотина килограма марихуане

rssBookmark and Share

Бујановац 29.12.2020. Јужна Србија Инфо

Припадници МУП-а, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, Жандармеријом и ПУ Врање ухапсили су осам припадника организоване криминалне групе због постојања основа сумње да су извршили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полицајац и војник део групе која је са КиМ пребацивала више стотина килограма марихуане

Ухапшени су вођа организоване криминалне групе Л. Ф. (1967) из Бујановца као и чланови А. Н. (1987), М. Ж. (1983), Н. П. (1976) припадник Војске Србије, М. Ј.(1983), Ђ. М. (1984), М. П. (1989) и М. П. (1989).

У претходном периоду, током трајања акције, заплењено је укупно 333 килограма марихуане, па су кривичном пријавом обухваћена још три члана организоване криминалне групе М. Г. (1958), Ж. В. (1948) и полицијски службеник Ј. Б. (1983), који се терете за иста кривична дела и они се налазе у притвору.

Осумњичени се терете да су, под организацијом Л. Ф. транспортовали више стотина килограма марихуане са територије КиМ на територију Бујановца и Ниша, где су је, како се сумња, складиштили ради даље продаје широм Србије.

Постоје основи сумње да су са КиМ осумњичени пребацивали марихуану користећи алтернативне прелазе до складишта у околини Бујановца или Ниша, након чега су је транспортовали својим купцима уз помоћ, како се сумња, војника и полицијског службеника.

Такође, полиција је код чланова организоване криминалне групе нашла неколико пиштоља приликом претреса станова које су они користили.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.


#   Бујановац   марихуана   жандармерија   криминал   Тужилаштво   војници   ПУ Врање   полицајци
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима