Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полицајац из Алексинца кријумчарио странце

rssBookmark and Share

Алексинац 08.05.2013. Извор: Новости

Први откази у Полицијској управи у Нишу због несавесног рада, Александар Ђорђевић „развозио“ Сомалијце.

Без посла и начелник Полицијске станице у Ражњу Миодраг Тодоровић

Полицајац из Алексинца кријумчарио странце

Начелник Полицијске станице у Ражњу Миодраг Тодоровић (45) и полицајац прве класе ПС Алексинац Александар Ђорђевић (39), добили су отказе због несавесног рада!
Нови начелник нишке полиције Срђан Грекуловић и на овај начин је почео да заводи ред у Полицијској управи, а на списку за губљење посла налазе се још неки чувари реда.

Полицајац Александар Ђорђевић је остао без посла због сумње да је извршио кривична дела неовлашћени прелазак државне границе и кријумчарење људи.

- Ђорђевић је априла 2011. године из Македоније у Србију превезао четири илегална имигранта, држављана Сомалије - наводи у образложењу одлуке дисциплинске комисије. - Када га је зауставила патрола, показао им је службену значку, али су му колеге одузеле возило и службени пиштољ, а против њега је поднета кривична пријава.

Основно јавно тужилаштво у Нишу подигло је, пре него ће остати без посла, оптужни предлог против Миодрага Тодоровића (45), начелника Полицијске станице у Ражњу, због злоупотребе службеног положаја, док се његов пријатељ Д. М. (35) терети да га је подстрекавао на ово кривично дело.

Тодоровић је осумњичен да је децембра прошле године од Војкана Милановића из Ћуприје одузео џип „мицубиши пајеро“. То је, како се сумња, урадио на наговор Д. М. који је пре тога џип продао Милановићу за 6.000 евра, али му је нови власник остао дужан извесну суму новца.

Тодоровић се терети да се најпре депешом обратио начелнику Полицијске станице Ћуприја и затражио да му помогне да пронађе џип, због наводног расветљавања кривичних дела фалсификовања документације приликом регистрације возила.

Полицајци из Ћуприје су лоцирали и одузели возило од Милановића и, на захтев Тодоровића, довезли га до Полицијске станице у Ражњу, где га је начелник полиције преузео. Међутим, потом је возило предао пријатељу М. Т., а одузети џип није евидентирао у полицијској документацији.

 


#   Алексинац   Срђан Грекуловић   кривична пријава   Основно јавно тужилаштво   Александар Ђорђевић   кријумчарење људи   без посла   кривично дело   Миодраг Тодоровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима