Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преврнуо се аутобус, четворо повређених

rssBookmark and Share

27.11.2013. Autor: Tanjug

Аутобус који се кретао из правца Ниша ка Приштини, преврнуо се јутрос код места Ново Село у близини Куршумлије, а четири лица са тешким и лакшим повредама збринута су у прокупачкој болници.

Преврнуо се аутобус, четворо повређених

До несреће је дошло око 3.30, а повређени су ван животне су опасности.

До незгоде је дошло када је аутобус приватног превозника "Арома турс" на редовној линији Линц (Аустрија) - Драгаш, крећући се из правца Ниша ка Приштини, на оштрој кривини код Новог Села, удаљеног око пет километара од Куршумлије, склизнуо са коловоза и преврнуо се, речено је у ПУ Прокупље.

Према речима портпарола прокупачке болнице "Др Алекса Савић" Јелене Пантовић, рано јутрос на одељење ургентне медицине примељене су четири особе са тежим и лакшим повредама.

"Пацијент Р. Ц. (61) задобио је повреде у пределу главе и рамена, И. М. (31) огуљотине коже у пределу десне шаке и надлактице, Ф. К. (58) задобила је тешке телесне повреде у виду серијског прелома ребара и исчашења рамена, и Ђ. Д. (69) примљен је без видљивих повреда, али под стресом", рекла је Пантовићка.

Пантовићка је рекла да су сви повређени збринути, у стабилном стању и ван животне опасности, да је у току даља дијагностика, а да ће повређена жена Ф. К. највероватније бити задржана до даљег на одељење прокупачке болнице.

Према њеним речима, сви повређени су из Драгаша, код Призрена са Косова и Метохије.

Иако се још увек утврђује прави разлог саобраћајне незгоде, у полицији кажу да се највероватније ради о неприлагођеној брзини условима и стању пута.

Вожачу аутобуса биће одређено полицијско задржавање, а након тога он ће бити предат тужилаштву који ће даље одлучивати о евентуалном покретању кривичне одговорности.

У аутобусу је у тренутку незгоде било18 путника и два возача.

Пре три дана дана преврнуо се још један аутобус код Ваљева, а у тој несрећи било је 17 повређених.

 


#   аутобус   ПУ Прокупље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима