Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Притвор због шверца Авганистанаца

rssBookmark and Share

30.01.2012. Аutor : M.Mitić |

Полиција у Бујановцу поднела је кривичну пријаву Основном јавном тужилаштву у Врању против Зорана С. (34), Жарка З. (34) обојица из Новог Сада и Славише Ш. (32) из села Горње Недељце, општина Лозница, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи.

Притвор због шверца Авганистанаца

Сумња се да су они по претходном договору са непознатим лицем из Републике Македоније, 27. јануара ове године, преузели осам држављана Авганистана, који су на недозвољен начин прешли државну границу са територије Македоније у Србију. Стране држављане су покушали да превезу са два возила кроз Србију до земаља Европска уније, у чему их је спречила полиција.

Тужилаштво је ставило захтев за спровођење истраге и осумњичени су приведени истражном судији Основног суда у Врању који им је одредио притвор до месец дана.

Страни држављани су уз захтев за покретање прекршајног поступка због недозвољеног преласка државне границе и незаконитог боравка у Републици Србији приведени судији Прекршајног суда у Врању који им је изрекао казне затвора од по једанаест дана и заштитну меру удаљења странаца са територије Републике Србије у трајању од по 12 месеци.

Коментара: 0


#   притвор   страни држављани
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима