Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Продавали локале предузећа у стечају

rssBookmark and Share

Ниш 11.03.2015.

Полиција је ухапсила три особе из Ниша осумњичене да су продали више локала у робној кући у Сокобањи, који су део стечајне масе предузећа ''Pharmahem'' Д.О.О

Продавали локале предузећа у стечају

Тиме је прибављена противправна имовинска корист од око 12,2 милона динара, саопштило је МУП.

Због сумње да су извршили кривично дело злоупотреба овлашћења у привреди, полиција је уз сагласност Основног јавног тужилаштва у Алексинцу, ухапсила бивше одговорно лице предузећа ''Pharmahem'' Д.О.О. Ниш Д. П. (51), и И.П. (25) и М.П. (29), бивша одговорна лица предузећа ''Naiss chem'' Д.О.О. Ниш, наводи се у саопштењу МУП-а.

Сумња се да је Д. П. априла 2010. године, у својству одговорног лица предузећа ''Pharmahem'' Д.О.О. Ниш, продао више локала у робној кући у Сокобањи, предузећу ''Javor chem'' Д.О.О. Ниш, а које је променило назив у предузеће ''Naiss chem'' Д.О.О. Ниш чији је власник И. П.

МУП саопштава да се сумња да су локали, који су представљали део стечајне масе предузећа ''Pharmahem'' Д.О.О. Ниш, продати непосредно пре отварања претходног стечајног поступка који је покренут крајем априла 2010. године, иако је решењем надлежног суда у Нишу забрањено располагање имовином и исплата са рачуна стечајног предузећа ''Pharmahem'' Д.О.О. Ниш у намери извлачења имовине из стечајне масе.

Такође, сумња се да су И. П. и М. П. од фебруара до септембра 2012. године, у својству одговорних лица предузећа ''Naiss chem'' Д.О.О. Ниш продали локале робне куће у Сокобањи оштећеним правним и физичким лицима, иако су знали да су локали део стечајне масе предузећа ''Pharmahem'' Д.О.О. Ниш и на тај начин прибавили противправну имовинску корист у износу од око 12,2 милона динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени Основном јавном тужилаштву у Алексинцу.

 


#   Ниш   Алексинац   Сокобања   полиција   хапшење   стечај   локал         кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима