Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пронађен возач трактора који је вукао пса

rssBookmark and Share

Алексинац 28.10.2014.

Ових дана се дигла велика медијска бука везано за фотографију која је објављена на друштвеним мрежама, на којима се види како трактористи вуку везаног пса.
Многи медији су објавили да полиција још није реаговала, али по нашим сазнањима таква тврдња није тачна.

Пронађен возач трактора који је вукао пса

О овом случају смо и ми писали у чланку "Вукли пса за приколицу од трактора".

- На друштвеној мрежи Фејсбук постоји петиција као и слика на којој се јасно види како су два момка везали за трактор живог пса и вукли га док није издахнуо. Регистарски број  трактора је 7018, а приколице 1248. Такво злостављање животиња се у свету најстрожије кажњава, а пошто и у Србији постоји кривични Закон, он треба да се примењује - каже Сања Станимировић, која је само једна од љубитеља животиња који се гласно бори за то да се починиоци казне.

На друштвеним мрежама се потом појавила и петиција којом се позивају државни органи да оштро казне починиоце овог недела.

Из незваничних извора сазнајемо да је полиција лоцирала починиоце. У томе је прилично помогло дељење фотографије путем друштвених мрежа. Међутим, права акција је уследила након што су портали Алексинац.Нет и ЈужнаСрбија.Инфо објавили ову фотографију.

Након ове објаве сазнали смо да је полиција одмах реаговала. Незванично, сазнајемо да је против двојице мештана Бобовишта покренута кривична пријава за дело убијање и злостављање животиња. Ради се о оцу ЈС (1968.) из Бобовишта и његовом сину ВС (1992.).

Обавештени мештани овог села наводе да се не ради о никаквом злостављању.

"Њих двојица су се враћали из њиве. По обичају, везали су пса. Нема ту никаквог малтретирања, јер се трактор кретао споро. Управљао је отац. У једном тренутнку пас је клонуо и вероватно је тада и настала фотографија" наводи један од мештана.

Са фотографије се не види да ли је то било у тренутку, али је призор такав да је изазвао гнев друштава за заштиту животиња широм екс ју простора.

Ипак, тврдња да је пас мучен и да је угинуо не стоји. Од мештана смо сазнали да је пас жив и уредно вакцинисан.


#   Алексинац   полиција   Алексинац.Нет     Бобовиште   кривична пријава   трактор   фотографије
@aleksinacnet @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима