Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Син погинуо, мајка се обесила

rssBookmark and Share

Житковац 15.08.2009. Д. Коцић, Прес

Син погинуо, мајка се обесила


Пет дана након што је Далибор Стојановић настрадао у удесу на мотору у алексиначком селу Прћиловица, његова мајка Стојанка дигла је руку на себе. Породица Стојановић из алексиначког села Прћиловица за само недељу дана доживела је две тешке трагедије! Тридесетогодишњи Далибор Стојановић 2. августа погинуо је у саобраћајној несрећи, а пет дана касније његова мајка Стојанка, не могавши да прежали сина, обесила се у гаражи породичне куће!

Стојановић је погинуо на локалном путу Житковац - Сухотно, када је мотоцикл марке „јамаха", на којем је био сувозач, а којим је управљао његов друг Звонко Јанковић (40), слетео са пута. Након што је сахранила сина, несрећна жена није издржала и дигла је руку на себе.

У кући Стојановића остао је Стојанкин старији син Срђан, са женом и двоје деце. Далибор није био ожењен, а њихов отац је преминуо пре дванаест година. Стојановићи нису били расположени да говоре о трагичном догађају.

Њена душа зна како јој је било, али је јасно да није могла даље да живи без сина ... Младен Ристић, познаник породице

- Сувише сам погођен смрћу мајке и брата и не могу да говорим о ономе што се десило. Не бих желео да додатно узнемиравам родбину, а нарочито Звонка Јанковића, који је још у болници - рекао је кратко Срђан Стојановић за Пресс.

На путу од Прћиловице ка Сухотну букет цвећа означава место на ком је Далибор страдао. Младен Ристић, који се у тренутку несреће затекао у близини, каже да је ударац у дрво био стравичан.

- Двадесетак минута пре несреће прошао сам тим путем, идући ка својој њиви. Попео сам се на једну узвисину и чуо изузетно јак звук мотора. Било је јасно да иде великом брзином. Онда се чуо страшан прасак, за који сам касније чуо да је настао приликом удара у дрво. Човек који се затекао у својој њиви када се то десило казао ми је да је Далибор пао са мотора и да је на месту погинуо. Он је притрчао и покушао да им помогне, али је за Далибора било касно. Стигле су полиција и Хитна помоћ, па су Звонка одвезли у болницу. Како чујем, он се опоравља - прича Ристић.

Он истиче да нико није очекивао да ће Стојанкина жалост за сином довести до њене смрти, иако су знали да је везана за синове.

- Добро познајем ту породицу, годинама сам им продавао млеко. Стојанка је била брижна мајка. После мужевљеве смрти, била је још посвећенија синовима. Када сам чуо шта је урадила, изненадио сам се. Њена душа зна како јој је било, али је јасно да није могла даље да живи без сина - каже Ристић.

Комшије имају само речи хвале за породицу Стојановић.

- То је добра и вредна породица. Стојанка се након мужевљеве смрти мучила да подигне двоје деце. Далибор и Звонко су били добри другари, пуно су се дружили. Како сам чуо, тог дана када се догодила несрећа пошли су на сабор у оближње село Сухотно. Звонко је возио мотор, а Далибор је био иза њега. Изгледа да су налетели на неку рупу па је Звонко изгубио контролу над мотором, слетео са пута и ударио у дрво. Далибор је остао на месту мртав - каже један од комшија Стојановића, и додаје:

- Стојанка је била много привржена синовима. Некако се држала док није сахранила сина, а чим су се завршили погребни обреди, подигла је руку на себе. Свима који смо их познавали ово је тешко пало.

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=76413&sectionId=39&view=story


#   полиција   Хитна помоћ   Житковац   Прћиловица   Далибор Стојановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима