Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скандал: Апотекари краду лекове?!

rssBookmark and Share

Врање 18.11.2012. Izvor:Telegraf

Мањак од 9,5 милиона динара у роби у ЈУ "Апотека Врање", које нису ни обијене ни опљачкане, навео је инспекторе привредног криминала да поднесу кривичне пријаве против садашње и бивше управнице те установе.

Скандал: Апотекари краду лекове?!

После откривеног мањка од 9,3 милиона динара из 2008, недавно је детектован нови минус од 280.000 динара на робном лагеру ЈУ “Апотека Врање”. Ниједан објекат није обијен, нити опљачкан, па из полиције тврде да лекове највероватније краду особе запослене у установи.

Инспектори привредног криминала Полицијске управе Врање поднели су кривичне пријаве против одговорних лица, бивше и садашње начелнице Огранка 2 ЈУ “Апотека Врање” Сузане С. и Споменке М због нестанка лекова у вредности око 280.000 динара током 2011. и прве половине 2012. године.

Прва је под полицијском сумњом на извршење кривичног дела злоупотреба службеног положаја, а друга због проневере. Са новооткривеним мањком вредност несталих лекова у овој установи од 2008. године нарасла је на укупно 9,5 милиона динара.

Те 2008. откривено је да је са рафова и из магацина ове установе нестала већа количина цитостатика и других скупих медикамената у вредности 9,3 милиона динара. Како није било насилног уласка у апотеке, нити пљачке, претпоставља се да је за нестанак лекова одговоран неко изнутра. Кривци никада нису пронађени, мањак није надокнађен, а финансијски извештај ове установе за 2008. годину Скупштина града Врања никада није усвојила.

Председник Управног одбора “Апотеке Врање” и посланик СНС Драган Николић каже да постоји “доста симптоматичних поклапања” када је реч о два периода у којима су забележени мањкови.

- Једни те исти људи радили су у Огранку 1 када су тамо нестајали лекови током 2008. и сада у Огранку 2 када опет нестају лекови. То не мора, али може нешто значити. Постоје снимци камера које нон-стоп прате рад у апотеци, па ћемо видети шта се тамо дешавало и има ли некаквих доказа – навео је Николић, и потврдио да је начелница Огранка 2 Споменка М. најновији мањак углавном “сама надокнадила”, уз помоћ неколико колега из тог огранка.

Руководилац Основног тужилаштва у Врању Миодраг Митић потврдио је за Телеграф да је наведеним апотекаркама упућен позив ради евентуалне примене института “одлагања кривичног гоњења” у замену за отклањање штетних последица.


#   Врање   Драган Николић   Скупштина града   кривичне пријаве   Апотека Врање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима