Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Покрадена операциона сала

rssBookmark and Share

28.01.2012. Аutor : J. S. |

Скандал у врањанској болници, покрадена операциона сала. Украдени делови са латароскопског апарата. Сумњају у запослене...

Покрадена операциона сала

На гинеколошко-акушерском одељењу врањске болнице откривена је несвакидашња крађа. Неко се дрзнуо и однео драгоцену медицинску опрему. Из операционе стале нестали су делови са апарата за лапароскопију. Случај је пријављен полицији.

И док се очекује долазак стручњака из Ниша, који ће вршити полиграфска испитивања сумњивих особа, директор Здравственог центра у Врању др Урош Трајковић каже да је реч "о класичној саботажи". Некоме, објашњава, очигледно не иде у прилог да се у болници ради нешто "добро", већ се води права медијска хајка против ове установе.


-У четвртак је откривено да су скинути делови са лапараскопског апарата. Они су апсолутно бескорисни уколико нису на поменутом апарату, тако да се намеће идеја да је неко имао намеру да саботира рад тог апарата који је тек нешто више од годину дана у нашем здравственом центру и њиме су оперисане 82 жене - каже др Урош Трајковић.

Како "Новости" сазнају из извора блиских истрази, сумња се да је крађу медицинске опреме извео неко од запослених, јер се апарат налази у операционој сали, где је дозвољен приступ искључиво запосленима.

-Овако нешто може урадити само болестан ум, који испред себе има друге циљеве, а не пацијенте. Да зло буде веће, ово није први пут да се врши саботажа рада овог апарата. Летос су подношене анонимне пријаве како је апарат купљен без тендера, што је, наравно, чиста глупост - каже Трајковић и додаје да је о материјалној штети немогуће говорити с обзиром на то да апарат без тих делова не може да ради.

Трајковић каже да ће након полицијске истраге и утврђивања кривца, осим законске казне која је предвиђена за крађу, сви они који су учествовали у овоме остати без посла.

Коментара: 0


#   Урош Трајковић   без посла
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима