Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скандал: Када су рођаци преузели тело и отворили ковчег доживели су шок

rssBookmark and Share

11.09.2015. Б.Јанчковић, Блиц

Суд је наложио да нишко комунално предузеће „Горица“ Светлани Марјановић исплати 70.000 динара јер тело њеног супруга у капели није чувано на температури која спречава распадање.

Свађу фамилије са радницима Горице смирила полиција. Фото: К.Каменов
Свађу фамилије са радницима Горице смирила полиција. Фото: К.Каменов

„Горица“ је обавезана да Марјановићевој плати и 70.400 динара за трошкове судског поступка.

 Миодраг Марјановић умро је 10. марта 2013. године од срчаног удара. Тело је пребачено 11. марта у капелу на Новом гробљу, а сахрана заказана за 13. март.

Међутим, када су рођаци преузели тело и отворили ковчег ради опела у цркви, доживели су шок! Тело покојника се налазило у стању распадања, било је надуто, у локви крви, а око њега се ширио неиздрживо непријатан мирис. Свађу рођака са запосленима у „Горици“, који су тврдили да нема њиховог пропуста, морала је да смирује интервентна јединица полиције...

- Суд је несумњиво утврдио да је одговорно тужено предузеће "Горица" јер је до распадања тела покојног Миодрага дошло због тога што није обезбеђено чување тела на температури која спречава процес распадања. Решењем Управе градске општине Палилула и записником инспекције утврђено је да су хладњаче биле неисправне. Вештак је нашао да је узрок брзо насталих и узнапредовалих трулежних промена био боравак у условима неадекватне (високе) температуре, и то превасходно у последњих 48 часова пре сахране - наводи се у пресуди Основног суда, која, додуше, још није правоснажна.


#   Миодраг Марјановић   суд   суђење   Горица ЈКП   одштета   погребне услуге   градске општине   непријатан мирис
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима