Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелник Лесковца шутирао сарадника у кабинету

rssBookmark and Share

Лесковац 24.09.2014. ЈугМедиа, Блиц

Високи Службеник Агенције за локални економски развој (АЛЕР) у Лесковцу Ненад Арсић пријавио је јуче у полицији физички напад, пошто је претходно помоћ затражио у Служби ургетног центра Опште болнице у Лесковцу.

Градоначелник Лесковца шутирао сарадника у кабинету

Арсић је од јуче недоступан не телефону, као и челници лесковачке полиције који се, такође не јављају ни на мобилне ни на фиксне телефоне.

Спекулише се да је Ненад Арсић, који је и функционре у Градском одбору СНС у Лесковцу, добио батине у седишту града Лесковца од високог градског функцинера, те да је тај случај дрма и врх полиције и врх СНС-а.

Арсић је и један од блиских партијских сарадника градоначелника Цветановића. У извештају лекара, написаном око 14.15 часова, наводи се да је реч о лакшим повредама, односно о нагњечењу главе задобијеном тупим предметом и о стресогеној реакцији. Арсић је лекарима рекао да је повређен у седишту града, али је, три сата касније, како је незванично потврђено за “Блиц”, у полицији признао да је батине добио лично од градоначелника Лесковца Горана Цветановића.

Ненад Арсић и његов брат близанац Предраг су професори физичке културе и обојица раде у Агенцији за локални економски развој (АЛЕР). Ненад је и председник Савета за информисање Градског одбора СНС, а Предраг већ три пута конкурише на још незатворен конкурс за директора филијале Националне службе за запошљавање у Лесковцу. О разлозима сукоба и о начину на који је Предраг добио батине, само се нагађа. Прва варијанта је да се Ненад побунио када је Цветановић саопштио да ће га на Сајам привреде у Грчкој пратити само његова придошла помоћница.

У другој верзији жртва напада је позван у кабинет на рибање због сукоба у АЛЕР-у. Пошто је изнервирао градоначелника, овај га је ударио. По трећој, градоначелник је био љут што близанци, наводно, “роваре” против њега по странци због тога што овај одбија да подржи Предрага за директора филијале НСЗ. Дошло је до препирке и градоначелнику је пукло. У свакој од варијанти се описује и бруталност градоначелника, који је најпре пикслом ударио Ненада по глави па наставио да га шутира.

Овај случај узбуркао је лесковачку јавност, али је дошао и до Београда и врха СНС-а. Око главних актера направио зид ћутања, на који смо наишли и у лесковачкој полицији. Начелник ПУ Лесковац Владимир Жугић није се јављао на мобилни телефон, али ни портпарол Бобан Здравковић. Ненад Арсић је искључио мобилни телефон, а ПР градоначелника Сања Цонић нам је рекла да нема коментар. Према незваничним изворима у полицији, Ненад Арсић је само дао изјаву, али није поднео кривичну пријаву.

Полиција је обавезна да по службеној дужности поднесе прекршајну пријаву, с обзиром на то да се ради о лакшим телесним повредама.

 


#   Лесковац   Горан Цветановић   Бобан Здравковић   ПУ Лесковац   Ненад Арсић   АЛЕР   Сања Цонић
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима