Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спас у задњи час

rssBookmark and Share

14.02.2012. Марко Миладиновић

Данас је успешно збринута је једна особа из сврљишког села Извор која годинама уназад живи без струје и основних животних потрепштина. Након дојаве да у овом селу живи лице коме је неопходна помоћ, председник општине Сврљиг, Милија Милетић, наложио је спасиоцима да одмах крену и угроженом доставе најпотребније ствари за живот.

Спас у задњи час

Невиђен призор почиње у подне када су ватрогасци након исцрпног пробијања кроз снежне наносе стигли до засеока у коме живи овај човек у нади да ће пакети са храном и дезинфекционим средствима олакшати околност. Спасилачку екипу затекао је крш, лом, оронула кућа и сиромашан житељ овог села.

Некадашњи машински радник у струци, данас један од најугроженијих житеља наше општине З.Р. (58) преживео је сву невољу која га је задесила. Он је без најосновнијих средстава за живот и без грејања опстао на овом хладном времену. По његовим речима дневно је конзумирао 200 грама воде из залеђеног балона а хране готово не би ни било да му комшије нису помагале. Струју нема уназад неколико година од како му је мајка преминула, живи сам са једном мачком.

Након разговора, установљено је да лице мора хитно да се пребаци у Прихватилиште како би преживело зимски пакао. Без пуно размишљања и оклевања З.Р. (58) кренуо је са спасилачком екипом пут Сврљига и успешно је смештен у Сигурну кућу - где је сада седми члан.

Из Центра за социјални рад су нам рекли да ће уложити све напоре да овом лицу омогуће трајни домски смештај и збрињавање.

Ватрогасцима су поред, Тање Лазаревић – члана општинског Већа, новинара, комшија ускочили у помоћ при спасавању и остали мештани овог села.


Коментара: 0


#   село   пакети са храном   без грејања
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима