Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спречен шверц пилетине код Врања

rssBookmark and Share

09.11.2011. Аutor : T.Ristić |

Царински службеници су данас приликом ванредне контроле на деоници аутопута између Врања и Лесковца спречили још један покушај кријумчарења преко 100 килограма пилетине.

Смрзнута пилетина америчког порекла са декларацијом Косова у кутијама од 15 килограма била је сакривена у пртљажном простору аутомобила лесковачких регистарских ознака.

Како путници аутомобила нису поседовали никакву пропратну документацију за месо, царински службеници су га запленили и предали у даљу надлежност Републичкој ветеринарској инспекцији, док је против одговорних лица покренут прекршај пред надлежним судом.

Подсећамо да су цариници пре само два дана приликом дубинске контроле на делу аутопута између Врања и Ниша, у путничком возилу открили 225 килограма пилећих батака америчког порекла са декларацијама Косова на кутијама.

Храна која се без непходних инспекцијских контрола нађе на тржишту може бити опасна по здравље, па и по животе људи. Доследним спровођењем закона у датим областима Управа царина успешно штити здравље грађана и животну средину од различитих здравствених и еколошких опсаности и изазова.


#   Управа царина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима