Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Штитник за сунце и сервисна књижица пуни девиза

rssBookmark and Share

Мердаре 11.07.2019. Јужна Србија Инфо

Непријављене девизе, које цариници проналазе готово свакодневно, откривене су и 9. јула 2019. године, на улазној страни контролног пункта Мердаре.

Штитник за сунце и сервисна књижица пуни девиза

Прекршај је откривен када је у поподневним часовима на ред за контролу стигао „порше кајен“ немачких регистарских ознака којим су из Немачке, у којој возач има пребивалиште, ка јужној српској покрајини путовала двојица српских држављана албанске националности.

У разговору са царинским службеницима оба путника су рекла да немају ништа да пријаве и да 37-годишњи возач са собом носи нешто више од дозвољених 10.000 евра, а 38-годишњи сувозач мање од те суме, те да заједно имају тачно 20.000 евра.

Посумњавши у њихове речи, цариници су одлучили да ипак прегледају аутомобил, путнике и пртљаг и имали су право, јер су том приликом пронашли више новца него што је пријављено.

Најпре је у сувозачевом џепу откривено готово 7.000 евра, а у торбици за сервисну књижицу још 9.000, за које је сувозач такође рекао да припадају њему.

И возачев џеп био је пун девиза, па је тако у њему пронађено скоро 9.000 евра, а у штитинику за сунце испред возачевог седишта још 9.500.

С обзиром на то да путници нису имали никакву потврду о уносу страног новца, свакоме од њих враћен је дозвољен износ од 10.000 евра, док је 13.850 евра задржано до окончања прекршајног поступка.


#   Мердаре   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   девизе   административна линија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима