Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

СТРАВИЧНО: Мајка убила бебу, а пси растргли тело

rssBookmark and Share

Врање 16.01.2016. В.Пешић, Блиц

Испред ОШ „Десанка Максимовић“ у Биљачи, код Бујановца, Зоран Ристић и неколицина пролазника недавно су пронашли мртву бебу.

Раскомадано тело новорођенчета открили мештани, Фото: В.Пешић, РАС Србија
Раскомадано тело новорођенчета открили мештани, Фото: В.Пешић, РАС Србија

Сумња се да је бебу родила Џ. Р. (17) из Биљаче, против које ће Више јавно тужилаштво у Врању поднети кривичну пријаву због убиства детета при порођају.

Мештани Биљаче су узнемирени због сазнања да је новорођенче пронађено без ногу и руку.

- Још сам под утиском језивог призора. О немилом случају ништа не могу да коментаришем. Неко је пријавио случај полицији, која је убрзо стигла на место трагичног догађаја - рекао је Зоран Ристић, који ради у апотекарским станицама у Муховцу и Биљачи.

Портпарол Полицијске управе у Врању Горан Јовчић истиче да ће против непознатог починиоца бити поднета пријава због сумње да је починио кривично дело убиства детета при порођају. Јовчић је рекао да су на увиђају у Биљачи били представници полиције, надлежног Основног јавног тужилаштва и лекари. У врањској полицији нису саопштили име и презиме особе осумњичене за чедоморство.

Према незваничним подацима, осумњичена породиља је у присуству родитеља била подвргнута гинеколошком прегледу у Здравственом центру у Врању.

Лепосава Јовчић, портпарол Вишег јавног тужилаштва у Врању, потврдила је за „Блиц“ да је у току предистражни поступак.

- Полиција у Бујановцу 11. јануара обавестила је тужилаштво да је у Биљачи пронађен раскомадани леш новорођенчета. Највероватније је да су леш бебе раскомадали пси луталице. Наложена је обдукција леша и ДНК вештачење због проналажења биолошких трагова - истакла је Лепосава Јовчић.

Сахрана на сеоском гробљу

Социјални радник Амет Арифи рекао је да је спровео наредбу заменика тужиоца из Бујановца да Центар за социјални рад организује сахрану новорођенчета. У договору са председником Месне заједнице Биљача сахрана је 12. јануара обављена на сеоском гробљу.


#   Врање   Бујановац   Самет Арифи   полиција   бебе   убиство   Центар за социјални рад   пси   тело   ПУ Врање   Више јавно тужилаштво   пси луталице   Зоран Ристић   кривично дело   Горан Јовчић       Лепосава Јовчић   месне заједнице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима