Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шумар пао на пањ пун оса!

rssBookmark and Share

29.07.2013. Izvor: Blic

Шумар из Прокупља, Славиша Малетић (46) умало није настрадао обилазећи терен у атару села Велика Плана, када га је напао рој оса које су биле у једном пању.

Шумар пао на пањ пун оса!

Брзом интервенцијом медицинске екипе хитне помоћи прокупачког Дома здравља, спашен је живот шумара.

- Све се десило у подножју планине Јастребац, на врло неприступачном терену. Наша екипа је кренула да збрине повређено лице а у спашавању су нам помогли шумари, који су Малетића транспотовали џипом јер наше взозило због природе терена није могло да стигне до повређеног, каже лекар прокупачке Хитне службе Љубица Станковић.

Екипа је збринула пацијента на лицу места, али је због свеукупног стања пребачен на одељење Ургентне медицине прокупачке болнице где је задржан до даљег.

Она истиче да је позив стигао од колега настрадалог, које је несрећни човек успео да позове телефоном.

Како сазнајемо, нападу роја оса претходило је шумарево повређивање, па је он био скоро непокретан.

– Све се наместило као у филму. Док је колега обилазио терен, оклизнуо се и пао баш на пањ у коме је био рој оса. Због повреде ноге, он није могао да се креће па је добио небројено убода по телу и глави које су могле да угрозе његов живот, да медицинска екипа није стигла на време, каже један од колега повређеног шумара.

Иначе, само претходних дана више од двадесетак особа је затражило помоћ лекара од уједа оса и инсеката.

У Хитној служби кажу да су учестале интервенције које се односе на алергијске реакције изазване уједом инсеката и зато упућују апел грађанима, а поготову онима који су алергични на ујед инсеката, да поведу рачуна и клоне се места где могу бити нападнути.


#   Љубица Станковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима