Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Супружници шверцовали авганистанце

rssBookmark and Share

Ниш 01.12.2010. Агенција Танјуг

Против супружника Саше А. (41) и Снежане А. (36) из Жиче нишка полиција поднела је кривичну пријаву због сумње да су покушали илегално да превезу, од Врања до Суботице авганистанску породицу и троје Албанаца са Косова, како ни отишли у неку земљу ЕУ, речено је у Полицијској управи у Нишу.

Супружници шверцовали авганистанце

Брачни пар је приведен 26 новембра, након што је полиција зауставила два аутомобила код наплатне рампе "Наис", и утврдила да седам особа које су превозили немају путне исправе, речено је у полицији на конференцији за новинаре.

Супружницима су одузети аутомобили и 500 евра, које су, како се претпоставља, добили као надокнаду за илегални превоз потника са југа на север Србије.

Авганистански држављани, муж и жена са двоје деце, старости три године и три месеца, кажњени су опоменом у прекршајном поступку, а три особе албанске националности с Космета, држављани Србије, кажњене су са по 25 дана затвора, рекли су у полицији.

Сви они су намеравали да од Суботице наставе пут у неку од земаља Европске уније.

Саша и Снежана сумњиче се да су извршили кривично дело недозвољеног прелаза џаване границе и шверца људи, а после саслушања истражни судија Основног суда у Нишу осумњичене је пустио да се бране са слободе.

Илегални прелазак административне линије с Косовом најчешћи је у рејону Бујановца и Прешева, казали су у полицији, наводећи да је ове године регистривано 30 страних држављана на подручју Полицијске управе Ниш који су покушали да се, преко Србије, домогну неке од земаља ЕУ.




#   Ниш   Лесковац   полиција   истражни судија   брачни пар   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима